Je bekijkt nu Top 5 Halloween bestemmingen in het buitenland

Een eeuwenoude traditie, ooit ontstaan in Ierland en Schotland. Ooit overgewaaid naar Amerika en Canada en het feest wordt nu ook steeds populairder in Nederland. Houden jij en je kinderen wel van een beetje gegriezel en vooral adrenaline? Om echt de stuipen op het lijf gejaagd te worden, kun je het feest (nog wel) beter vieren in het buitenland. Dit jaar zal dat lastig worden met het Coronavirus dat de wereld in zijn greep heeft… maar in de toekomst wellicht leuk om te combineren met de herfstvakantie. Hier komen de 5 beste bestemmingen voor Halloween op een rij:

Wat is Halloween?

Ieder jaar tegen het einde van de maand oktober zie je steeds meer pompoenen in tuinen bij huizen en misschien zelfs heksen. Het is bijna Halloween. Een feestdag op 31 oktober. Maar wat houdt de feestdag eigenlijk in? De naam ‘Halloween’ is afgeleid van Hallow-e’en, wat All Hallows Eve betekent: de avond voor Allerheiligen op 1 november. In de Iers-Keltische kalender begon het nieuwe jaar op 1 november en dat betekende dat 31 oktober oudejaarsavond was. Op 31 oktober verkleedden de mensen om de overledenen af te schrikken. Eigenlijk hetzelfde als wat wij doen op 31 december: het afsteken van vuurwerk om de kwade geesten te verjagen. In Nederland wordt het meestal gevierd door kinderen die verkleed langs jouw huis komen en aanbellen voor snoep. Huizen worden versierd en er worden feestjes met het thema ‘Halloween’ in huis gegeven.

Wat vieren we met Halloween?

1. New York, Verenigde Staten

In New York wordt ieder jaar op 31 oktober ‘s werelds grootste parade georganiseerd: (Greenwich) Village Halloween Parade. Elk jaar komen hier zo’n twee miljoen mensen op af. Tijdens de optocht, met praalwagens, live bands en circusartiesten, lopen zo’n vijftigduizend mensen mee in de meest overweldigende Halloween kostuums. Iedereen is welkom, maar.. trek ook je eigen Halloween kostuum uit de kast! Maar je kunt op meer plekken in New York terecht voor een potje griezelen: ga naar één van de organiseerde Halloween feesten georganiseerd door de grootste clubs of rooftop bars. Nog niet genoeg adrenaline tot je gekregen? Breng een bezoek aan de New York City Ghost Tour door Greenwich Village. Deze buurt is één van de meest spookachtige buurten van New York. Tijdens de spooktocht worden door een gids de meest angstaanjagende verhalen verteld terwijl je door de buurt loopt.

2. Londen, Verenigd Koninkrijk

In Londen kun je tijdens Halloween een bezoek brengen aan verschillende gebouwen om de stuipen op het lijf gejaagd te worden. Boek een show in The London Dungeon tijdens Halloween en luister naar de engste verhalen over Londen of op heuse heksenjacht gaat, maar pas wel op want je wordt helemaal in het verhaal meegezogen. Letterlijk en figuurlijk! Is dat nog niet genoeg? Boek tijdens Halloween een ghost tour in de Hampton Court Palace. Dit paleis staat wereldwijd bekend als het meest bespookte paleis van Londen. Nachtmerries zijn gegarandeerd. Een ideale bestemming voor een griezel vakantie.

3. Kopenhagen, Denemarken

Ook in Kopenhagen kun je tijdens Halloween op pad voor een ghost tour. Tijdens de tour leer je meer over de donkere zijde van Kopenhagen. Tijdens de schemering loop je met een gids door de oude straten van Kopenhagen. Luister naar de meest huiveringwekkende verhalen over de dood van een 8-jarig meisje en geesten uit Groenland. Om de ghost tour helemaal compleet te maken, breng je tijdens de tocht een bezoek aan oude begraafplaats.

4. Hongkong, China

Breng tijdens Halloween een bezoek aan één van de themaparken in Hongkong. Themapark Ocean Park staat erom bekend zijn bezoekers het hardst te laten schrikken. Je vindt er griezelige attracties, ‘spookzones’ en angstwekkende straatshows. Als je kinderen bij je hebt, is het een beter idee om af te reizen naar Disneyland. Daar is Halloween iets meer afgestemd op kinderen en zullen ze er geen enge nachtmerries aan over houden. Je kunt er ook voor kiezen om één van de bars in het district Lan Kwai Fong te bezoeken. De meeste clubs en bars nemen hun decor erg serieus en dat maakt het erg leuk om hier Halloween te vieren.

5. Dublin, Ierland

Waar kun je Halloween nou beter vieren dan in het land waar de feestdag ooit ontstaan is? Tijdens Halloween worden in Dublin traditionele vreugdevuren in de stad ontstoken. Zin in een dosis adrenaline? Breng een bezoek aan het Bram Stoker Festival. Je kunt hier communiceren met doden, theatervoorstellingen bezoeken of een film bekijken en dat allemaal in de buitenlucht.

Arjen

Mijn naam is Arjen en ik ben de trotse vader van twee prachtige kinderen. Ik hou van reizen, lezen, koken en natuurlijk schrijven. Op mijn blog metkinderen.nl deel ik mijn ervaringen als ouder en geef ik tips en reviews over allerlei onderwerpen die te maken hebben met kinderen. Van speelgoed tot vakanties, van boeken tot restaurants, ik kijk als vader naar alles waar ik kom en hoop mensen nuttige informatie en inspiratie te bieden. Ik nodig je uit om mijn blog te volgen en je mening te delen in de reacties. Bedankt voor je bezoek en veel leesplezier! 😊

Geef een reactie