Hellendoorn met Kinderen

Het avonturenpark Hellendoorn staat op het verlanglijstje van heel wat gezinnen… en dat is niet meer dan terecht. Dit leuke pretpark dat is terug te vinden in de provincie Overijssel, meer bepaald aan de rand van de Sallandse Heuvelrug heeft ongelofelijk veel moois voor jou in petto. Dit pretpark is niet alleen leuk voor wat oudere kinderen, ook voor de kleinsten valt er hier ongelofelijk veel te beleven. Ben je dus met andere woorden nog op zoek naar een leuke optie voor een daguitstap of een wat langere vakantie? Dan is het avonturenpark Hellendoorn absoluut het overwegen waard!

Polsbandje voor alle kinderen

De manier waarop het avonturenpark Hellendoorn werkt is eenvoudig, maar bijzonder interessant. Bij binnenkomst in het park worden alle kinderen gemeten. Op basis van deze meting krijgen ze een bepaald bandje om de pols. Voor kinderen die tussen de 90 en 120 centimeter groot zijn geldt bijvoorbeeld dat ze een oranje bandje krijgen. Bij elke attractie die in het park is terug te vinden staat een bord. Dit bord maakt duidelijk of je kind alleen op de attractie mag, of ze vergezeld moet zijn van een ouder of ze er nog helemaal niet in mag. Dit is leuk voor kinderen en het zorgt voor duidelijkheid bij de ouders, alleen maar positieve punten dus!

Hellendoorn met peuters

Door de jaren heen heeft Hellendoorn verschillende veranderingen ondergaan en heeft ze ook enkele nieuwe gebieden mogen verwelkomen. Eén van deze nieuwe gebieden luistert naar de naam ‘Dreumesland’. Dit onderdeel van het park richt zich volledig op de allerkleinsten. Wanneer je Hellendoorn met peuters wil bezoeken is dit dan ook het gebied waar je, je op zal willen focussen. Alle attracties die zich hier bevinden zijn geschikt voor kinderen tot 90 centimeter. Het gaat hierbij onder meer om:

  • Vliegtuigjes;
  • Zwaantjes;
  • Een monorail;
  • Autocircuitjes;

Voor verschillende van de attracties die zich in Dreumesland bevinden geldt dat ze verboden zijn voor kinderen groter dan 120 centimeter. Dat is leuk, want het gebeurt niet zelden dat peuters lekker bezig zijn, maar ze zich laten afschrikken door een groep oudere kinderen die bijvoorbeeld veel te wild zijn. Dat is een situatie die zich in het leuke Dreumesland dus in principe nooit voor zal doen.

Waterpret in het Aqua Slidepark

Tijdens een bezoek aan Hellendoorn met kinderen zal je ook absoluut niet om het zogenaamde Aqua Slidepark heen kunnen. In dit geweldige waterparadijs tref je dan ook zomaar even 11 verschillende waterslides aan. Deze staan garant voor urenlang waterplezier. Niet alleen de waterslides op zich zijn erg leuk, daarnaast bevinden ze zich ook in een fantastische omgeving die uitnodigt om te ontdekken. Je treft hier niet alleen een leuk zandstrand aan, maar ook exotische palmbomen waardoor zelfs een beetje een tropisch decor tot stand is gekomen. Let wel, het Aquaventura Slidepark is slechts geopend van begin juni tot en met half september. Bovendien moet er voor dit gedeelte van het park een extra bijdrage worden betaald van 3 euro. Deze extra bijdrage is dit gedeelte van Hellendoorn echter ongetwijfeld waard!

Shows voor de hele familie

Niet alleen tref je verspreid over het Hellendoorn avonturenpark heel wat geweldige attracties aan, daarnaast worden er ook heel wat shows gehouden die je kan gaan bekijken. Eén van deze shows is de Zeeleeuwenshow. Deze show kan doorgaans tijdens de zomer worden bekeken en loopt tot ergens rond eind september. Dit is geen typische zeeleeuwenshow, want de zeeleeuwen hoeven eigenlijk geen kunstjes te doen. In plaats daarvan fungeren ze als een soort van acteurs. Werkelijk erg bijzonder om te zien en ronduit geweldig voor de kids!

Hoe fijn de zeeleeuwenshow ook mag zijn, het spreekt voor zich dat dit avonturenpark nog heel wat meer voor jou in petto heeft. Zo kan je bijvoorbeeld ook de Kareltje en Jasmijn show gaan bekijken. Het betreft hier een geweldig mooie show die plaatsvindt in het Gouden Theater. Deze grappige show tovert ongetwijfeld een glimlach op niet alleen je eigen gezicht, maar ook op deze van je kinderen! Nog een andere show die het ontdekken waard is luistert naar de naam ‘High Dive Stuntshow’. Deze show is geïnspireerd op de Maya’s en biedt ongelofelijk leuk (en ook grappig) vertier voor jong en oud. Na afloop van de show kan je wanneer je dat wil met de acteurs op de foto. Ook dit is natuurlijk geweldig voor de kinderen!

Speel het Spellendoorn spel

Een bezoek brengen aan Hellendoorn met kinderen zorgt er voor dat je een ongelofelijk aanbod aan mogelijkheden krijgt aangereikt. Het laatste waar we nog even je aandacht op willen vestigen is de aanwezigheid van het ‘Spellendoorn’ spel. Bij aankomst aan het park ontvang je niet alleen een plattegrond, daarnaast vraagt men je ook of je aan dit spel wenst deel te nemen. Eigenlijk gaat het hierbij om een verzameling van spellen die verdeeld over het park zijn terug te vinden. Tijdens deze spellen moet je allerhande raadsels en vragen oplossen. Dit is erg leuk en ook geschikt voor de kleinsten. Weet je het antwoord op een bepaalde vraag niet? Dan zijn er verspreid over het park heel wat aanwijzingen terug te vinden waar je gebruik van kan maken!