vakantiepark met kinderen

Vakantieparken kunnen een goede optie zijn voor een relatief goedkope vakantie in eigen land. Gezien je vaak per huisje betaalt en niet per persoon is dit voor gezinnen met kinderen of grotere groepen vaak veel goedkoper dan een hotel. Je zal dan ook merken dat de meeste voorzieningen op vakantieparken zijn ingericht voor gezinnen. Wie echt goedkoop uit wil zijn gaat natuurlijk op zoek naar een vakantiepark aanbieding of een last minute voor een vakantiepark. Veel reisaanbieders, prijsvergelijkers en speciale sites met aanbiedingen bieden met regelmaat kindvriendelijke huisjes met korting aan of een interessant vakantiepakket met leuke extra’s zoals entreekaartjes voor een pretpark. De Vakantie Dealer houdt alle aanbiedingen scherp in de gaten zodat jij straks goedkoop naar een vakantiepark kunt!

Soorten vakantieparken

De keuze aan vakantieparken is reuze. Er zijn diverse grote ketens en kleine zelfstandige vakantieparken verspreid over het hele land. De meeste mensen zijn wel bekend met de grotere namen zoals Landal Greenparcs, Roompot en CenterParcs. Natuurlijk zijn er ook kleinere vakantieparken die niet bij een keten horen. Vaak bieden ze een combinatie van huisjes en kampeerplekken. De voorzieningen per park kunnen wel aanzienlijk verschillen, dus het is belangrijk om goed uit te zoeken welke voorzieningen er aanwezig zijn bij het park van jouw keuze. Sommige parken bieden ook de keuze tussen verschillende comfortniveaus. Een vakantie naar een vakantiepark kan je dus zo simpel of luxe maken als je zelf wil!

  • Landal Greenparcs: Landal Greenparcs scoort goed op het gebied van accommodatie met ruime en moderne huisjes. Landal heeft o.a. diverse kinderbungalows.
  • Center Parcs: Center Parcs staat vooral bekend om de subtropische zwemparadijzen en andere voorzieningen. Groot pluspunt is dat er ook tijdens regenachtige dagen veel te doen is in het park. Bekijk hier alle parken van Center Parcs.
  • Roompot: Roompot staat bekend om de scherpe prijzen voor vakantiehuisjes, maar biedt dan ook minder voorzieningen dan Center Parcs en heeft soms wat oudere huisjes. Echter is dat natuurlijk prima als je wil genieten van het buitenleven voor een scherpe prijs! Bekijk hier alle parken van Roompot.
kindvriendelijk vakantiepark

Vakantieparken in Nederland

De meeste vakantieparken hebben toch wel gemeen dat ze op een rustige locatie liggen omgeven door natuur. Je hebt veel vakantieparken middenin de bossen en ook enkele vakantieparken aan de kust. Er zijn ook parken die een gunstige ligging hebben ten opzichte van bekende attractieparken of dierentuinen.

  • Een vakantiepark aan zee: Geniet van het strand en de zeelucht in een vakantiepark aan de kust. De droom van een huisje aan het strand wordt opeens voor iedereen mogelijk én betaalbaar met een mooie vakantiepark aanbieding.
  • Een vakantiepark op de Veluwe: Het is één van de populairste natuurgebieden in Nederland en ook de meest geliefde vakantieparken bevinden zich hier. Niet gek natuurlijk, want je kan hier dagenlang zoet zijn met het ontdekken van de natuur en de leuke dorpen in de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan Landal Rabbit Hill in Nieuw Milligen.
  • Een vakantiepark in Limburg: In Limburg voel je je bijna in het buitenland. In de gezellige dorpen en steden kun je Bourgondisch genieten en ook het heuvelachtige landschap en de rust hebben een grote aantrekkingskracht op vakantiegangers uit binnen- en buitenland. Zowel center Parcs als Roompot en andere vakantieparken hebben vakantiehuisjes in Limburg. Wij hebben op onze site een review geschreven over Landal Hoog Vaals.
  • Een vakantiepark bij een pretpark: Gegarandeerd een succes voor het hele gezin; een dagje naar het pretpark en slapen op het vakantiepark. Zowel de Efteling, Duinrell en Walibi Holland hebben er één, maar er zijn ook veel (goedkopere) vakantieparken te vinden in de directe omgeving. Slaap je op een vakantiepark van het pretpark zelf dan heb je meestal toegang tot het park en soms zelfs extra’s zoals toegang voor of na de reguliere openingstijden.
vakantiepark buitenland

Een vakantiepark in het buitenland

Toch even over de grens kijken? Ook een vakantiepark in Duitsland, Frankrijk of België behoort tot de mogelijkheden!

Een vakantiepark in Duitsland

De natuur in Duitsland is prachtig; van uitgestrekte vlaktes en bossen in het noorden tot ruige bergen en snelstromende rivieren in het zuiden. In oktober geniet je van de gezelligheid van het oktoberfest en in de zomer geniet je van rust en ruimte in de natuur of de cultuur in de steden. Duitsland heeft veel te bieden en vakantie vieren op een vakantiepark is voordelig én gezellig. Goedkope vakantieparken in Duitsland zijn er genoeg; nu alleen nog kiezen waar je naartoe wil! Center Parcs heeft diverse parken in Duitsland. Wordt het een vakantiepark in het Zwarte Woud of vier je dit jaar vakantie langs de Moezel?

Een vakantiepark in België

Net over de grens en toch echt in het buitenland; in België ben je echt even weg. Ben je op zoek naar luxe of ga je juist voor een goedkoop vakantiepark in België? De keuze is reuze en varieert van villas tot simpele bungalows. Populaire bestemmingen zijn de Ardennen en de Belgische kust. Je vindt hier onder andere vakantieparken van Roompot en Center Parcs.

Een vakantiepark in Frankrijk

Het is één van de favoriete vakantiebestemmingen van Nederland; Frankrijk! Een goedkoop alternatief is een verblijf op een Frans vakantiepark; je hebt alle luxe van huis en de faciliteiten van een park! Ga voor een vakantiehuisje aan de kust van Normandië of Bretagne of geniet van de Bourgogne. In Frankrijk zijn er diverse parken van Center Parcs. Hoe dan ook leef jij als een god op een vakantiepark In Frankrijk!