vakantie landal met kinderen

Een vakantie bij Landal met kinderen boeken betekent altijd dat je kan genieten van een leuke, ontspannende en vaak gewoon verrassend leuke vakantie. De Landal vakantieparken stellen alles in het werk om er voor te zorgen dat zowel jong als oud er de tijd van hun leven beleven. Dit doen ze niet alleen door het aanbieden van leuke, gezellige accommodaties, maar ook door de aanwezigheid van heel wat geweldige faciliteiten waardoor je, je werkelijk niet één moment hoeft te vervelen. Overweeg jij ook het boeken van een vakantie naar Landal met kids? Ontdek dan op deze pagina wat voor moois je allemaal te wachten staat!

Ligging Landal vakantieparken

Door de jaren heen hebben heel wat verschillende Landal vakantieparken het levenslicht gezien. In principe zijn nagenoeg al deze parken het ontdekken waard met kinderen. Voor heel wat van de Landal vakantieparken geldt dat ze beschikken over speciale kinderbungalows. Deze accommodaties zijn gevuld met leuke kindermeubels, een kinderstoel, een aankleedkussen en natuurlijk ook met een heus kinderbadje. Voor verschillende van deze bungalows voor kinderen geldt zelfs dat ze over een omheinde tuin beschikken met een heuse trampoline! Dergelijke kinderbungalows kan je aantreffen in de Landal vakantieparken van Orveltermarke en De Hellendoornse Berg.

De beste mogelijkheden voor een vakantie naar Landal met baby’s zijn weer net even wat andere parken dan bovenstaande. Het is namelijk zo dat verschillende Landal vakantieparken zijn uitgerust met speciale accommodaties voor jonge ouders die met hun baby op vakantie willen. Deze babybungalows zijn terug te vinden in de vakantieparken Aelderholt, Rabbitt Hill, Coldenhove en het Loo. Voor deze babybungalows geldt dat ze volledig babyproof zijn. Dit betekent dat je hierbij kan rekenen op faciliteiten zoals bijvoorbeeld een babybadje, een babyfoon, een box en een flessenwarmer.

Kinderactiviteiten bij Landal

Verblijven in een vakantiepark van Landal met kinderen is nooit saai, in tegendeel. Je kinderen vervelen zich hier geen moment door het enorme aanbod aan kinderactiviteiten die worden aangeboden op bijvoorbeeld park Hoog Vaals of Landal Sluftervallei. Zo is het mogelijk om een leuk potje te poolen, kan er heel wat waterpret worden beleefd in het zwembad en kunnen kinderen zich uitleven in een heus indoorspeelparadijs. Voor de meer avontuurlijk aangelegde kids is er in verschillende Landal vakantieparken zelfs een heuse klimwand beschikbaar. Andere bijzondere faciliteiten die specifiek voor kinderen in het leven zijn geroepen (maar stiekem ook erg leuk zijn voor volwassenen) zijn een airtrampoline, een minigolf en een speeltuin en een dierenweide.

springkussen landal
Springen op het springkussen bij Landal.

Binnen kinderactiviteiten bij Landal

Omdat je nooit weet welk weer je kan verwachten heeft Landal er voor gezorgd dat kinderen zich ook bij slecht weer geen moment hoeven te vervelen. In verschillende Landal vakantieparken zoals Landal Aelderholt en Landal Heideheuvel is het voor kinderen mogelijk om een heuse knutselworkshop te volgen. In het zogenaamde ‘Atelier’ kunnen kinderen de leukste creaties maken en tegelijkertijd hun hersenen laten prikkelen. Is jouw kind een echte waterrat? In dat geval kan een vakantie boeken bij Landal De Lommerbergen of bijvoorbeeld Landal Het Vennenbos een interessante keuze zijn. Beide vakantieparken beschikken over een riant indoor waterparadijs waar je kleine rakker zich volledig in zal kunnen uitleven!

Dat Landal kindvriendelijk is hoeven we je wellicht niet meer te vertellen. Dit blijkt ook steevast uit de extra interessante faciliteiten die er indoor voor kinderen zijn terug te vinden. Naast bovenstaande is het namelijk zo dat je tijdens een verblijf in een Landal vakantiepark veelal ook kan rekenen op een heus indoor speelparadijs. Dit speelparadijs bestaat uit een groot aantal mogelijkheden om te klimmen, springen, klauteren en kruipen waardoor ook de allerkleinsten zich hierin kunnen vermaken. Bovendien is het zo dat het indoor speelparadijs van Landal ook is uitgerust met geweldige speeltoestellen en met een riant ballenbad. In deze laatste kunnen kinderen geweldig leuke ballengevechten houden!

Spelen in de indoor speeltuin.

Buiten activiteiten voor kinderen bij Landal

Is het wel mooi weer? Dan zal je tijdens je vakantie bij Landal met kids natuurlijk graag de outdoor mogelijkheden willen ontdekken. Ook op dit vlak liggen er heel wat superleuke mogelijkheden voor je klaar. De exacte mogelijkheden waarover je beschikt zijn uiteraard afhankelijk van het gekozen park, maar er valt eigenlijk altijd wel wat leuks te beleven. In alle vakantieparken van Landal tref je in ieder geval een mooie, grote speeltuin aan die vaak ook is uitgerust met een airtrampoline. Verder is het zo dat er in het merendeel van de parken ook sprake is van een dierenweide waar je kind op kan vertoeven. Bij Drentse Lagune kunnen kinderen heerlijk zwemmen in de buitenlucht met een prive strand.

Veel gezinnen met kinderen vinden het ook leuk om tijdens hun vakantie even lekker aan sport te doen. Ook dat behoort bij Landal altijd tot de mogelijkheden. Een absolute topper op dit vlak is een partijtje minigolf, maar ook een partijtje voetbal, basketbal en hockey behoren tot de mogelijkheden. Op regelmatige basis worden er in de Landal vakantieparken ook leuke toernooien georganiseerd waar je als gasten die er verblijven aan deel kan nemen.

Alle Landal parken hebben een speeltuin met voorzieningen voor kinderen.

Stuur je kind op avontuur met ‘Landal Adventure’

Ga je binnenkort op vakantie naar Landal met de kids? In dat geval kan het een aanrader zijn om de speciale app ‘Landal Adventure’ te downloaden. Deze app maakt het mogelijk voor je kinderen om op digitale ontdekkingstocht te gaan doorheen het vakantiepark. Je kinderen kunnen in de app grondstoffen verzamelen die ze vervolgens kunnen gebruiken om een digitale boomhut te ontwerpen en te bouwen. Daarnaast is het mogelijk voor je kinderen om hun creatie te delen via de hashtag #OntdekLandal. Het leukste van allemaal? Dat je kind door deel te nemen aan deze actie een verblijf in een echte boomhut kan winnen bij Landal Miggelenberg! Zo kan je binnenkort misschien wel zomaar terug op vakantie!