Je bekijkt nu Herfstvakantie 2020 met kinderen – wat te doen?

Wat te doen in de herfstvakantie 2020? Dat vragen veel ouders en kinderen zich af. Doordat het Covid-19 virus Nederland en de wereld al maanden in zijn greep heeft ziet de herfstvakantie er dit jaar wellicht wat anders uit. Vrijwel alle grote evenementen zijn voorlopig afgelast. Daarom geen agenda evenementen herfstvakantie 2020 dit jaar. In dit artikel geven we een overzicht van corona proof activiteiten om te ondernemen met kinderen tijdens de herfstvakantie.

Boswandeling met speurtocht

Ga lekker naar buiten en geniet van de frisse lucht! De herfstvakantie is een mooi moment om een lekkere boswandeling te maken. De bladeren vallen van de bomen en de bladeren hebben mooie kleuren. De eikels vallen uit de bomen en paddenstoelen groeien overal. Als je kind nog niet zo oud is zoek dan een route met een stevig pad dat je met de kinderwagen kan lopen. Als je kinderen wat ouder zijn is het erg leuk om een zoektocht te doen door het bos. Ga bijvoorbeeld op zoek naar bepaalde bomen, beestjes of doe andere opdrachten. Op de site van Natuurmonumenten kan staan leuke tips voor het uitzetten van een speurtocht.

Herfst Knutselen

In de herfstvakantie kan het helaas ook slecht weer zijn en dan is binnen knutselen 1 van de leukste dingen om te doen! Ga aan de slag met karton, stiften, lijm of verf en laat je creativiteit te de vrije loop. Klik op de afbeelding hieronder voor de leukste Herfst knutsel suggesties op Pinterest!

Veel herfst knutsel Ideeën op Pinterest!

Paar nachtjes weg in Nederland

Ga een paar nachtjes weg naar een hotel, bungalow of appartement! Huur een leuke accommodatie in de buurt van de natuur of een grote stad. Let op: tijdens de herfstvakantie zijn de tarieven hiervoor vaak wat hoger. Populaire bestemmingen met kinderen tijdens de herfstvakantie zijn Texel, de Veluwe, Zeeland, Den Haag en Amsterdam. Als je ervoor kiest om naar een vakantiepark zoals Landal of Center Parcs te gaan dan kan je bij slecht weer ook genieten van de binnen faciliteiten zoals het zwembad en de bowlingbaan.

Ga naar een kindvriendelijk museum

Een museum is altijd een goed idee. Ongeacht het weer zal jij en je kind je vermaken in een museum. Vanwege Corona zal je in veel musea moeten reserveren. Dit zorgt er meteen voor dat het niet te druk wordt in het museum, iets wat in de herfstvakantie anders wel eens voor zou komen. Je zou kunnen denken aan het NEMO Science Museum in Amsterdam, het Spoorwegmuseum in Utrecht, het Kinderboekenmuseum in Den Haag of Beeld en Geluid in Hilversum. Binnenkort zal je hier een overzicht van de meest kindvriendelijke musea vinden.

Bekijk een kinderfilm in de bioscoop

Gelukkig zijn de bioscopen in Nederland weer geopend! De capaciteit is lager en er zijn diverse hygiene maatregelen maar daardoor is het juist wel meer geschikt om met jou kleintje naar de bios te gaan. De laatste tijd zijn er weinig grote films voor volwassenen uitgekomen maar voor kinderen draaien er leuke films! Daarnaast is de bioscoop voor een kind altijd een beleving. Dit is de ideale activiteit voor tijdens slecht weer in de herfstvakantie. Een greep van wat er momenteel draait: Trolls wereldtour, Scoob!, De piraten van hiernaast, Engel, Lassie of de Elfkins.

Deel je tip

Wat ga jij doen in de herfstvakantie? Deel je tips voor de herfstvakantie in de comments!

Arjen

Mijn naam is Arjen en ik ben de trotse vader van twee prachtige kinderen. Ik hou van reizen, lezen, koken en natuurlijk schrijven. Op mijn blog metkinderen.nl deel ik mijn ervaringen als ouder en geef ik tips en reviews over allerlei onderwerpen die te maken hebben met kinderen. Van speelgoed tot vakanties, van boeken tot restaurants, ik kijk als vader naar alles waar ik kom en hoop mensen nuttige informatie en inspiratie te bieden. Ik nodig je uit om mijn blog te volgen en je mening te delen in de reacties. Bedankt voor je bezoek en veel leesplezier! 😊

Geef een reactie