Wat zou je er van denken mochten we je vertellen dat het mogelijk is om een wereldreis te maken in één dag. Onmogelijk? Absoluut niet! Het is namelijk precies wat je kan verwachten wanneer je er voor kiest om een uitstap naar Wildlands met kinderen te ondernemen. Vroeger stond dit park bekend onder de naam ‘Dierenpark Emmen’ maar daar kwam na een stevige renovatie verandering in. Tegenwoordig is dit één van de populairste (dieren)parken van Nederland waardoor een bezoek met de kinderen absoluut niet op je planning mag ontbreken. Wil jij ook graag ontdekken wat Wildlands nu precies zo bijzonder maakt en of het nu al dan niet een aanrader is om ze te bezoeken met je kinderen? Lees dan vooral snel verder!

Op expeditie met de kids

Het verkennen van het Wildlands park doe je door middel van een heuse expeditie. Tijdens deze expeditie ga je samen met de kids als echte ontdekkingsreizigers op pad. Er zijn in totaal drie verschillende werelden waar jullie doorheen zullen “reizen”. Het gaat hierbij concreet om de volgende drie werelden:

  • Nortica, een winterwereld die je meeneemt naar het poolgebied;
  • Serenga, waarin je een heuse safaritour maakt doorheen de Savanne;
  • Jungola, een jungle boordevol met tropische diersoorten en heel veel avontuur;

Het spreekt voor zich dat elke wereld over haar unieke eigenschappen beschikt. In het Nortica gebied kan je bijvoorbeeld een heuse Nortica show bijwonen. Het is werkelijk ongelofelijk leuk om samen met de kids te kijken naar hoe de zeeleeuwen eerst vrolijk door het water zwemmen om vervolgens gigantische sprongen te maken. Uiteraard maak je in Nortica ook kennis met ijsberen, al zijn deze vooral het meest actief voor 12h00. Probeer dus als eerste dit gebied te bezoeken wanneer je de ijsberen graag zo actief mogelijk bezig wil zien.

Voor de Serenga wereld geldt dat je ze binnenkomt via het Dogondorp. Hier zijn het geitjes en ezels die je welkom heten. Bovendien kan je hier ook een geweldig leuke klimtoren aantreffen en een waterspeelplaats. De zogenaamde prairiedogs lopen hier gewoon vrolijk los, let dus even op wanneer je hier een wandeling maakt! Ook leeuwen kan je hier van zeer dichtbij zien! Tot slot is er natuurlijk ook nog de Jungola wereld. Van zodra je deze binnenloopt waan je, je in een tropische wereld. De prachtige vlindertempel is hier slechts één van de vele bezienswaardigheden die je absoluut gezien en ervaren moet hebben.

Leuke speeltuinen voor kinderen

In alle werelden die je kan ontdekken in Wildlands zijn geweldig leuke speeltuinen terug te vinden. Voor deze speeltuinen geldt dat ze steeds volledig zijn vormgegeven in het thema van de wereld in kwestie. Dit betekent dat je hier niet alleen leuke klimtorens zal aantreffen, maar ook glijbanen en waterspeelplaatsen en touwbruggen om overheen te lopen. Daarnaast spreekt het voor zich dat er ook verschillende zandbakken in het Wildlands park zijn terug te vinden. Lang niet alle speelplaatsen bevinden zich overigens buiten. Zo is er bijvoorbeeld ook nog Animazia. Dit is een complete indoor speeltuin waar kinderen zich ten volle in kunnen vermaken wanneer het weer buiten net een beetje tegenzit.

Wildlands bezoeken met baby’s en peuters

Vroeger werd vaak gezegd dat een bezoek brengen aan Wildlands met peuters geen goed idee was. Tot aan de leeftijd van drie jaar zouden kinderen dan ook weinig aan hun bezoek aan dit park hebben. Dat is echter absoluut niet juist. De belangrijkste reden waarom een bezoek aan dit park wordt aangeraden voor kinderen vanaf de leeftijd van zes jaar heeft te maken met het feit dat ze dan lekker kunnen klimmen en klauteren zonder dat er daar begeleiding bij moet zijn. Toch, breng gerust een bezoek aan Wildlands met peuters of baby’s, je zal kunnen vaststellen dat je kleintje het hier echt allemaal wonderbaarlijk fijn zal vinden. Overigens, in alle toiletgroepen is er een speciale ruimte voor handen voor babyverzorging. Dit betekent dat je, je kleintje altijd op een eenvoudige manier kan verversen.

Een bezoek aan Wildlands kan “buggyproof” verlopen

Wanneer je met het idee speelt om Wildlands met baby’s te bezoeken zal je kunnen vaststellen dat het hele park buggyproof is. Dit gezegd hebbende is het zo dat er geen buggy’s of karretjes in het park te huur zijn. Je dient er dus wel rekening mee te houden dat je deze zelf mee dient te nemen. Dat zal voor de meesten evenwel wellicht geen probleem zijn. Hou er wel rekening mee dat het niet is toegestaan om tijdens een bezoek aan Wildlands met kinderen loopfietsjes, kinderfietsjes, steps, skateboards, etc. mee te nemen.

Unieke dierentuin in Emmen

Alles bij elkaar gezien kan er worden gesteld dat een bezoek brengen aan het Wildlands dierenpark een absoluut geweldige ervaring is. In zekere zin is het begrijpelijk dat een bezoek aan dit park vooral wordt aangeraden aan gezinnen met kinderen die ouder zijn dan 6 jaar. Toch moet het gezegd dat ook een bezoek brengen aan Wildlands met kinderen zeker de moeite waard kan zijn. Je moet er dan alleen rekening mee houden dat je kleine oogappels niet zomaar zonder begeleiding overal zullen kunnen spelen. Kan je daarmee leven en wil je graag een bezoek brengen aan een fantastisch dierenpark? Dan is Wildlands bezoeken zonder enige twijfel de moeite meer dan waard!