burgers bush met kinderen

Burgers Zoo bevindt zich in een schitterende omgeving vlakbij het Nationaal Openluchtmuseum in de buurt van het altijd weer even uitnodigende Arnhem. Voor deze bekende en populaire dierentuin geldt dat ze gezinnen met kinderen van alle leeftijden verwelkomt. Niet in het minst het feit dat deze dierentuin eigenlijk over een vrij bescheiden omvang beschikt zorgt er voor dat ze ideaal is om een bezoekje aan te brengen met jonge kinderen die graag zelf willen lopen. Deze dierentuin staat ook wel bekend als “Burgers Bush”. Verspreid over deze dierentuin tref je heel wat leuke dieren aan die vaak tot erg dicht bij de mensen kunnen komen. In ieder geval, overweg jij ook een bezoekje aan Burgers Zoo met kinderen en wil je, je daar graag lekker op kunnen voorbereiden? Dan kan de onderstaande informatie daar zeker en vast bij helpen!

Dierentuin Thema’s

Het eerste wat tijdens een bezoek aan de Burgers Zoo opvalt is het feit dat deze dierentuin is opgedeeld in verschillende thema’s. Het kan hierbij zowel gaan om openlucht als om indoor gebieden. Denk hierbij niet alleen aan het Park, maar ook aan de Rimba, de Safari en de Bush. Bij Safari en Rimba loop je een rondje door het volgen van een vaste route. Deze leidt je langs dieren die uiteraard voorkomen in de regio’s in kwestie. Je treft hier niet alleen apen aan, maar ook indrukwekkende Sumatraanse tijgers en zebra’s en giraffen. In de andere gebieden maak je kennis met zowel grote als kleine dieren uit diverse regio’s. Het gaat hierbij dan onder meer om zeehonden, olifanten, bosrendieren en stokstaartjes.

Educatief voor kinderen

Een bezoek brengen aan Burgers Zoo met kinderen zorgt er voor dat je van de ene verbazing in de andere valt. Niet alleen is het namelijk zo dat je kennis zal maken met verschillende themagebieden in deze dierentuin, daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van verschillende ecosystemen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om door de woestijn te wandelen, kan je op avontuur gaan in de bush en kan je, je vergapen aan de wondere onderwaterwereld in de oceaan. In een recenter verleden opende ook de mangrove waardoor er nog een extra uitnodigend gebied is toegevoegd om te gaan verkennen. De kinderen vinden dit helemaal geweldig… en stiekem vinden de volwassenen dat eigenlijk ook!

Speeltuin Burgers Zoo

Tijdens een wandeling doorheen de Burgers Zoo met kids is de kans groot dat je op verschillende momenten een kreetje van geluk uit je kleinste spruit zal horen weerklinken. In het merendeel van de gevallen is dat het gevolg van het ontdekken van een nieuwe speeltuin. Verspreid over deze dierentuin tref je namelijk niet alleen heel wat horecagelegenheden aan, maar ook de leukste speeltuinen die uitnodigen om te ontdekken. Je treft hier zelfs een heuse kinderjungle aan! Let wel, de speeltuinen in Burgers Bush zijn vaak behoorlijk groot. Je moet je kleinste spruit dan ook zeker goed in het oog houden, anders kan je de hele speeltuin rondhollen om hem of haar te gaan zoeken als je weer klaar bent om naar een ander gebied te trekken.

In principe zijn er in de Burgers Zoo dierentuin drie grote speeltuinen terug te vinden. Twee van deze drie speeltuinen bevinden zich buiten. Bij minder mooi weer is er echter ook een grote indoor speeltuin waar kinderen van 5 tot 12 jaar oud zich in kunnen uitleven. Kinderen kunnen hier niet alleen lekker klimmen en klauteren, maar ook naar beneden roetsjen en hun eigen grenzen verleggen. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, de aanwezigheid van deze speeltuinen zorgt voor een fantastische afwisseling tussen het dieren kijken.

Ontdek de Zoë & Silos Musical

Tijdens een bezoek aan de Burgers Zoo met kids mag je natuurlijk ook de Zoë & Silos Musical niet missen. Het verhaal van deze musical gaat verder daar waar de televisieserie is geëindigd. Silos werkt nu in de mangrove van Belize. De nieuwste musical begint zoals ook de voorgaande (Deep Ocean Monsters) begon, namelijk met Zoë (gespeeld door Eva Jonker) die in haar droom naar haar vriendje afreist. Dat is maar goed ook, want al snel wordt duidelijk dat Silos (gespeeld door Stijn Mac Gillavry) hulp nodig heeft. De musicals die worden gespeeld in Burgers Zoo zijn geweldig amusant en bieden een leuk spektakel voor jong en oud.

Dierentuin voor alle leeftijden

De ene dierentuin is de andere niet. Dat weet Burgers Zoo keer op keer te bewijzen. Niet alleen kan je hier kennismaken met heel wat prachtige dieren in hun typische, natuurlijke leefomgeving, daarnaast zullen je kinderen zich hier ongetwijfeld ook vermaken in de vele uitnodigende speeltuinen. De aanwezigheid van de verschillende ecosystemen die verspreid over het park zijn terug te vinden maken je bezoek aan deze dierentuin alleen maar extra bijzonder. Wil je graag tussendoor nog even wat anders doen? In dat geval nodigt ook de musical die steevast in het park wordt opgevoerd uit om te ontdekken. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, tijdens een bezoek aan Burgers Zoo met kinderen hoeft niemand zich ook maar enig moment te vervelen, in tegendeel!