dierentuin Amersfoort met kids

Dierenpark Amersfoort is zoveel meer dan alleen maar een dierentuin. Uiteraard tref je verspreid over het park de meest prachtige en indrukwekkende dieren aan, maar daarnaast zijn er bijvoorbeeld ook heel wat geweldig leuke speeltuinen terug te vinden. In deze speeltuinen kunnen kinderen niet alleen lekker klimmen en klauteren, daarnaast kunnen ze ook glijden van de glijbanen en naar hartenlust slingeren. Wat dit park extra bijzonder maakt is ook de aanwezigheid van een heuse dinowereld. In deze dinowereld maken kinderen kennis met op ware grootte nagemaakte dinosaurussen. Wil jij ook graag een bezoek brengen aan Dierenpark Amersfoort met kinderen? Verdiep je dan even in de onderstaande informatie!

Dieren goed zichtbaar voor kinderen

Het eerste wat je tijdens een bezoek aan het Dierenpark Amersfoort zal opvallen is het feit dat je heel wat dieren hier van lekker dichtbij kan bewonderen. Bovendien kan er ook worden vastgesteld dat de dieren hier lang niet allemaal achter tralies zijn geplaatst. In plaats daarvan is er voor velen van hen een prachtig groot verblijf gerealiseerd. Deze verblijven beschikken nagenoeg allemaal over een geheel eigen karakter. Zo zijn er de Romeinse gebouwen, maar ontdek je ook een heus eiland en houten woningen en verrassende plaatsen die zich tussen de rotspartijen bevinden.

Niet alleen heeft het park duidelijk veel tijd en moeite gestopt in het creëren van prachtige verblijven, daarnaast is het voor bezoekers mogelijk om tot erg dicht bij de dieren te komen. Het spreekt voor zich dat kinderen dat helemaal geweldig vinden. Op een bepaald ogenblik kan je bijvoorbeeld dwars doorheen het verblijf van de bruinen beren lopen. Dit doe je over een loopbrug die is gemaakt van touw. Op een bepaald ogenblik kan je bovendien ook oog in oog komen te staan met een heuse tijger. Zijn verblijf bevindt zich nabij de piraten galerij. Op verschillende plaatsen vormt uitsluitend een dikke glasplaat de scheidingslijn tussen de bezoekers en de dieren. Het spreekt voor zich dat je op deze manier tot zeer dicht bij de dieren kan komen, echt een bijzondere ervaring voor kinderen.

Leer over dinosaurussen in Dino Park

Wanneer je het Dierenpark Amersfoort met kids gaat bezoeken spreekt het voor zich dat je er niet omheen kan om het Dino Park te gaan bezoeken. Voor heel wat kinderen vormt dit gebied zelfs het meest spannende en boeiende van alle plaatsen in dit park. Verspreid over het Dino Park staan dan ook maar liefst 70 verschillende, levensgrote dinosaurussen opgesteld. Deze bevinden zich in een groot bosgebied waarin het werkelijk fantastisch is om een wandeling te maken. Op deze manier krijgen kinderen op een realistische manier een goed beeld van hoe groot deze kolossen vroeger wel niet waren.

Het spreekt voor zich dat je in het Dino Park niet alleen maar de dino’s kan bekijken. Verspreid over dit gebied staan dan ook een groot aantal geweldig leuke zaken opgesteld waar kinderen extra plezier aan kunnen beleven. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de zogenaamde ‘wipdino’s’, maar wat bovendien ook te denken van een gigantische schommel en een heuse racebaan? Op de racebaan gaan je kinderen racen tegen een bepaalde dinosaurus. De kabelbaan laat je kleine vriend of vriendin bovendien meevliegen met de heuse Pterosauriërs. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, dit gebied in het Dierenpark Amersfoort kan absoluut worden omschreven als een indrukwekkend stukje paradijs voor de kleinsten onder ons.

Speel in de speeltuinen

Overal in het park zijn leuke speelplekken terug te vinden. Tijdens een bezoek aan het Dierenpark Amersfoort met kinderen zal je dan ook kunnen vaststellen dat ze zich niet één moment hoeven te vervelen, in tegendeel. Een bijzonder leuke speeltuin bevindt zich in het midden van het park, ongeveer op de plaats waar zich ook verschillende houten eettentjes bevinden. Hier kan je kind zich uitleven op een enorm groot klimrek samen met diverse glijbanen. Dit is een fantastische locatie om even halt te houden. De ouders kunnen hier genieten van een lekker kopje koffie (of iets fris) terwijl je kinderen zich kunnen vermaken op het prachtige klimrek. Ook aan het einde van het park bevindt er zich een grote speeltuin. Hier tref je niet alleen ouderwetse klimrekken en schommels aan, maar ook verschillende draaimolens en ga zo maar door. In ieder geval, met de faciliteiten voor kinderen zit het in dit park duidelijk goed!

Toegangsprijs Dierenpark Amersfoort voor kinderen

Tot slot kan het nog interessant zijn om even te kijken naar de kostprijs die is verbonden aan een bezoek aan het Dierenpark Amersfoort met kinderen. Voor kinderen tot en met de leeftijd van 2 jaar geldt dat ze gratis naar binnen mogen. Dit zorgt er voor dat mensen die graag het Dierenpark Amersfoort met peuters en baby’s willen bezoeken kunnen rekenen op een interessant financieel voordeel. Voor kinderen van drie tot en met twaalf jaar oud kost een kaartje 18 euro. Voor iedereen die ouder is geldt een toegangsprijs van 21 euro. Eén ding staat in ieder geval vast, een bezoek brengen aan dit fantastische dierenpark levert je ongetwijfeld een geweldig fijne dag op voor zowel jong als oud!

Andere leuke dierentuinen: