dierentuin rotterdam met kinderen blijdorp

Diergaarde Blijdorp is één van de oudste dierentuinen van Nederland. Ze werd dan ook opgericht in het jaar 1855. Door de jaren heen is de dierentuin uiteraard stelselmatig uitgebreid met heel wat nieuwe mogelijkheden. Een bezoek brengen aan deze fijne dierentuin is het hele jaar door mogelijk. Je dient er alleen rekening mee te houden dat poorten tijdens de wintermaanden een uur vroeger sluiten. In het bijzonder in de herfst kan een bezoek aan Diergaarde Blijdorp een ware aanrader zijn. Dit niet in het minst omdat dan voor veel dieren de zogenaamde bronstijd is aangebroken. Wil je graag het Diergaarde Blijdorp met kinderen bezoeken? Dan vertellen we je op deze pagina graag alles wat je daarvoor moet weten!

Prikkel de zintuigen van je kind

Verspreid doorheen het Diergaarde Blijdorp zijn verschillende werelden of gebieden terug te vinden. Eén van deze gebieden die echt bijzonder goed in de smaak valt bij kinderen is het overdekte gedeelte ‘Oceanium’. Tijdens een bezoek aan dit gebied maak je dan ook een spectaculaire wandeling over de zeebodem en langs verschillende kustgebieden. Tijdens je wandeling kan je, je laten omringen door niet alleen snelle haaien, maar ook door nieuwsgierige zeeschildpadden. Bovendien kan je ook zomaar oog in oog komen te staan met de leuke zeeleeuwen!

Wanneer je een bezoek brengt aan dit gebied moet je ook beslist even halt houden bij het publiekslaboratorium. Hier kan iedereen, zowel jong als oud de wetenschapper uithangen! Je kijkt hier door een microscoop niet alleen naar garnalen en larven, daarnaast kan je er ook speciale waterproefjes doen. Ook de 3D-ijsschotsen die zich naast de pinguïns bevinden zijn een absolute aanrader. Kinderen hebben hier dan ook de mogelijkheid om naar hartenlust te springen op een speciale, interactieve vloer. Dit vinden ze uiteraard helemaal geweldig!

Grootste vlinderparadijs van Europa

Tijdens een bezoek aan Diergaarde Blijdorp met kids kan je ook niet anders dan even tijd door te brengen in Europa’s grootste vlinderparadijs. Deze bevindt zich in een opvallend, koepelvormig gebouw dat over een oppervlakte beschikt van zomaar even ongeveer 2.500 vierkante meter. In dit gebouw heerst een tropische warmte waardoor de duizenden kleurige Zuid-Amerikaanse vlinders die er rondfladderen zich als een vis in het water voelen. Bovendien spreekt het voor zich dat er hier langs de rivieroevers prachtige, tropische beplanting is geplaatst die de beleving hier alleen maar nog meer kracht bijzetten.

Wie denkt dat je in het Amazonica gebied alleen maar vlinders zal aantreffen zit niet helemaal juist. Tijdens een bezoek aan dit gebied zal je namelijk ook anaconda’s kunnen ontdekken en bizarre matamata’s. Langs de oevers zweven bovendien die sierlijke zoetwaterroggen en kan je arrau-schildpadden aantreffen in het ondiepe water. Let wel op, want dit is ook de leefwereld van bijtgrage piranha’s! In ieder geval, het spreekt voor zich dat je ook Amazonica niet over het hoofd zal willen zien tijdens een bezoek aan Diergaarde Blijdorp!

MidWinterZoo

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven kan je er het hele jaar door voor kiezen om Diergaarde Blijdorp met kinderen te bezoeken. Dit geldt zelfs voor de winter. Tijdens de maanden december en januari wordt elk jaar opnieuw de zogenaamde ‘MidWinterZoo’ georganiseerd. Gedurende twee maanden staan er dan verspreid over deze dierentuin verschillende speciale attracties opgesteld. Het gaat daarbij onder meer om een heus winterplein. Een andere attractie is een 25 meter lange sledebaan en een speciaal wintervuur. Aan dit wintervuur worden verhalen verteld over dieren. Breng je tijdens de kerstdagen een bezoek aan het Diergaarde Blijdorp met kids? Dan zal je er ook kunnen genieten van een heerlijk ontbijtbuffet.

Tip! Bestel je tickets voor Diergaarde Blijdorp online!

Overweeg jij ook een bezoek aan het Diergaarde Blijdorp met kinderen? Dan is het de moeite waard om er voor te kiezen om je tickets online te kopen. Door je tickets te bestellen via de website van deze dierentuin kan je namelijk rekenen op twee verschillende voordelen. In eerste instantie zal je bijvoorbeeld de wachtrijen aan de ingang van het park kunnen vermijden. Je kan immers gewoon zo het park naar binnen lopen. Dat is echter niet alles. Daarnaast kan je namelijk ook nog eens rekenen op een aantrekkelijke korting. Zo wordt jouw daguitstap naar Diergaarde Blijdorp met de kids een stukje voordeliger gemaakt.

Belevenis voor kinderen en peuters

Het Diergaarde Blijdorp bezoeken zorgt er voor dat je altijd kan rekenen op een bijzondere belevenis voor zowel jong als oud. Tijdens een dagje uit naar deze bijzondere dierentuin zal je kunnen vaststellen dat je wordt ondergedompeld in het boeiende dieren- en plantenleven dat hier uit alle uithoeken van de wereld is verzameld. Elk bezoek aan deze dierentuin is dan ook een ware ontdekkingsreis boordevol met onverwachte ontmoetingen. Bovendien valt er nog heel wat meer te beleven in deze oudste dierentuin van Nederland. Zo kan je bijvoorbeeld ook een uniek kijkje nemen achter de schermen. In ieder geval mag het duidelijk zijn, een bezoek brengen aan het Diergaarde Blijdorp met de kids is zeker en vast de moeite waard!