De Artis dierentuin is een kindvriendelijke dierentuin die is terug te vinden net buiten het centrum van het bruisende Amsterdam. Deze dierentuin heeft haar bezoekers ongelofelijk veel leuks te bieden. Ben je van plan om enkele dagen in Amsterdam of omgeving te vertoeven of wil je er gewoon een extra lange daguitstap van maken? In dat geval kan je een bezoek aan Artis met kinderen perfect combineren met één of meerdere van de andere geweldige kinderactiviteiten die Amsterdam allemaal te bieden heeft. Artis is uiteraard een stadsdierentuin en beschikt daardoor over een niet erg grote oppervlakte. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat kinderen zich hier eenvoudig urenlang in kunnen vermaken. Wil jij ook graag jouw bezoek aan Artis met kinderen voorbereiden? Neem dan zeker en vast even de informatie door hier op deze pagina!

Snel binnen: koop je tickets online!

Voordat we meer gaan vertellen over al het leuks dat je kan ontdekken tijdens een bezoek aan Artis met kinderen moeten we het ook even hebben over het bestellen van je tickets. Je kan wat dit betreft een keuze maken uit twee opties. Zo is het mogelijk om je kaarten op voorhand te kopen via de website van Artis of kan je ze ter plaatse kopen. De eerste optie is veruit de interessantste. Niet alleen kan je op deze manier meteen doorlopen naar de ingang van het park (wel fijn met enthousiaste kinderen!), daarnaast zijn online tickets ook nog eens goedkoper. Wil je dus de prijs van je bezoek aan Artis met kinderen een beetje drukken? Dan kan het zeker een aanrader zijn om je tickets op voorhand online te kopen.

Leuk bij goed en slecht weer

Tijdens een rondje doorheen de Artis dierentuin zal je kennis kunnen maken met heel wat verschillende gebieden waar de meest indrukwekkende dieren in zijn terug te vinden. Je maakt hier dan ook niet alleen kennis met kamelen en apen, maar ook met pelikanen en leeuwen en met zebra’s en giraffen… en natuurlijk mogen ook de olifanten niet ontbreken! Niet alle dieren bevinden zich in de buitenlucht, in tegendeel. Er is in deze dierentuin dan ook een indoor ruimte terug te vinden waar je bijvoorbeeld een hele grote krokodil kan aantreffen. Het spreekt voor zich dat dit dier al snel een behoorlijke indruk weet te maken op bezoekers.

Ook een bijzonder leuk onderdeel van de Artis dierentuin is het verblijf van de zeeleeuwen. Dit is een soort van tunnel met grote ramen waar de zeeleeuwen langs komen zwemmen. Het spreekt voor zich dat de kleinsten dit helemaal geweldig vinden! Voor de kinderen zijn hier trouwens opstapjes voorzien bij de ramen waardoor ze goed kunnen kijken, ook zonder dat mama of papa ze moet opheffen. Helemaal geweldig vinden de kinderen dit! Wat een mooie dieren… en wat fijn dat ze, ze van zo dicht kunnen bekijken!

Een fantastische speeltuin voor kinderen

Het spreekt voor zich dat een dierentuin niet compleet is zonder een speeltuin. Dat hebben ze ook bij Artis gedacht. Een bezoek aan Artis met kids wordt dan ook extra leuk gemaakt door de aanwezigheid van een behoorlijk grote speeltuin. De kinderen kunnen hier naar hartenlust niet alleen klimmen en klauteren, maar ook lekker glijden van een leuke glijbaan. Daarnaast is er hier ook een zandbak aanwezig waar kinderen lekker door kunnen rennen of in kunnen spelen. In de buurt van deze speeltuin is ook een groot zelfbedieningsrestaurant terug te vinden. Deze biedt voor ieder wat wils, gaande van diverse broodjes en salades tot verse sappen en natuurlijk ook fastfood zoals frietjes en hamburgers.

Toiletten met verschoonruimtes

Voor mensen die Artis met baby’s of peuters gaan bezoeken is het interessant om te weten dat er verspreid over de dieren verschillende toiletten zijn terug te vinden. Ook bij het betreden van het park is er een mooi toilet gelegen. Dit toilet beschikt overigens over een aparte verschoonruimte waar je, je kleine vriend of vriendin een verse luier kan aandoen.

Geniet van een leuk dagje weg in de Artis dierentuin!

Denk jij er ook aan om Artis met kinderen te gaan bezoeken? In dat geval mag het duidelijk zijn dat er hier heel wat moois op je wacht. De verschillende verblijven van de dieren zijn mooi gedecoreerd waardoor ze een plezier zijn om te ontdekken. Daarnaast is ook het aanbod met dieren voldoende groot om je er een volledige dag in te kunnen vermaken. Dit geldt niet in het minst omdat er ook een fijne speeltuin aanwezig is in Artis waar de kleinsten heerlijk in kunnen spelen. Ben je van plan om Artis met peuters te bezoeken? In dat geval is het goed om te weten dat kinderen tot en met de leeftijd van 2 jaar gratis toegang hebben tot deze dierentuin. Voor kinderen tussen drie en negen jaar geldt bovendien een voordeliger tarief. In ieder geval, wil je graag een leuke dierentuin bezoeken met de kinderen en wil je jouw uitstap eventueel kunnen combineren met een bezoek aan een geweldige stad als Amsterdam? Dan zal de keuze  voor een bezoek aan de Artis dierentuin wellicht al snel zijn gemaakt!

planetarium met kinderen
Elke dag zijn er voorstellingen in het Planetarium in Artis. Dit is minder geschikt voor de allerkleinste kinderen.

Bron foto’s: Beeldbank Artis.