met kids naar centerparcs

Een vakantie doorbrengen in Center Parcs met kinderen zorgt er voor dat je altijd kan rekenen op een onvergetelijke tijd. Voor de vakantieparken van Center Parcs geldt dan ook dat ze er altijd alles aan doen om het iedereen zo optimaal mogelijk naar de zin te maken. De vakantieparken bevinden zich doorgaans dan ook in een geweldig mooie omgeving waarin heel wat te beleven valt, maar ook de activiteiten van het park zelf zijn doorgaans het ontdekken meer dan waard. Ben je van plan om samen met de kids een verblijf te boeken in één van de verschillende parken van Center Parcs? Ontdek dan vooral op deze pagina wat je tijdens jouw verblijf allemaal kan verwachten!

Vakantieparken met een hart voor kinderen

Met kinderen naar Center Parcs op vakantie gaan zorgt er voor dat je altijd kan putten uit een ongelofelijk uitgebreid aanbod aan mogelijkheden. In Center Parcs tref je dan ook niet alleen leuke accommodaties aan voor het hele gezin, daarnaast kan je een keuze maken uit een ongelofelijk groot aanbod met activiteiten en mogelijkheden. De vakantieparken van Center Parcs zijn te vinden in Nederland, Belgie, Frankrijk en Duitsland. Of je nu met een tiener of met je kleine baby een vakantie bij Center Parcs hebt geboekt, je kan altijd rekenen op een geweldig fijne vakantie gevuld met leuke momenten en mooie herinneringen om te koesteren.

bungalow center parcs met hele gezin
Vakantie naar Center Parcs met het hele gezin.

Kinder activiteiten Center Parcs

Voordat je een vakantie naar Center Parcs met kinderen boekt spreekt het voor zich dat je een goed beeld zal willen hebben van de verschillende soorten kinderactiviteiten waar hier aan deel kan worden genomen. Voor jonge ouders die hun vakantie doorbrengen in één van de parken van Center Parcs geldt dat ze hun kleine spruit van nul tot vier jaar plezier kunnen laten beleven in BALUBA. Dit is een geweldig indoor speelparadijs boordevol met interessante mogelijkheden voor de kleinsten onder ons. Voor kinderen tussen de vijf en de elf jaar geldt dan weer dat ze in de huid kunnen kruipen van hun favoriete idolen. Dit is mogelijk door middel van het veelgeprezen Wannabe activiteitenprogramma.

Bezoek je Center Parcs met wat oudere kinderen? Ook zij hoeven zich geen moment te vervelen. Voor kinderen tussen twaalf en zeventien jaar geldt immers dat ze een keuze kunnen maken uit een ongelofelijk ruime waaier aan activiteiten. Afhankelijk van het park in kwestie kan het hierbij gaan om windsurfen, wakeboarden, meedoen aan sporttoernooien, boogschieten, muurklimmen en ga zo maar door. Voor kinderen van alle leeftijden is er ook de avontuurlijke Jungle Dome waarmee je, je even echt in het middelpunt van de wildernis waant! Wil je graag ook met jouw kleine vriend of vriendin op safari gaan in de Jungle Dome? Dan moet je daarvoor wel een verblijf boeken in het vakantiepark Het Heijderbos in Limburg!

Waterpret in de Aqua Mundo!

Eén van de absolute troefkaarten waar de Center Parcs vakantieparken over beschikken luistert naar de naam ‘Aqua Mundo’. Het betreft hier een rasecht waterparadijs dat voor alle leeftijden een interessante meerwaarde biedt. Dit subtropische zwemparadijs nodigt uit om in te vertoeven voor het hele gezin. Je kan er niet alleen zwemmen in een echt golfslagbad, daarnaast is er ook de mogelijkheid om te zwemmen tegen een stroomversnelling en zijn er verspreid over het indoor zwemparadijs spectaculaire waterattracties terug te vinden. Spreken glijbanen en een heuse wildwaterbaan jou ook wel aan? Ook deze kan je beleven en ervaren in het geweldige zwemparadijs dat we de Aqua Mundo noemen!

Ook een vakantie boeken naar Center Parcs met peuters is een prima optie. Verspreid over de Aqua Mundo kan je namelijk ook verschillende babybadjes terugvinden en er is ook een kinder-doe-bad voor handen. Het spreekt verder voor zich dat je tijdens een bezoek aan dit indoor zwemparadijs ook de beschikking kan krijgen over alle eventueel vereiste faciliteiten. Het kan hierbij niet alleen gaan om zwemvestjes of een flessenwarmer, maar ook om bijvoorbeeld een aankleedkussen en babyboxen.

Verblijven in een kindercottage bij Center Parcs

Het is algemeen bekend dat de Center Parcs vakantieparken hun gasten voorzien van een ruim aanbod aan uiteenlopende accommodaties. Voor gezinnen met kinderen kan het interessant zijn om te kiezen voor één van de zogenaamde kindercottages die er in verschillende parken zijn terug te vinden. Dergelijke cottages zijn reeds beschikbaar vanaf 4 personen en beschikken niet alleen over een kinderbed en kinderbox, maar ook over een kinderstoel. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een kindercottage die is voorzien van een speciale speelkamer. Zo wordt het speelplezier van je kind tijdens je vakantie alleen maar nog groter!

Let wel, deze speciale kindercottages behoren niet overal tot de mogelijkheden. Je kan ze dan ook op moment van schrijven alleen boeken in De Eemhof, Het Heijderbos, De Kempervennen, Port Zélande en Het Meerdal. Hoe dan ook, wil jij graag tijdens jouw vakantie in Center Parcs met kids op de meest optimale wijze kunnen logeren? Dan kan het boeken van één van deze kindercottages absoluut de moeite waard zijn om te overwegen.

Bron foto’s: Beeldbank Pierre et Vacances.