Ben jij al wel eens met je kinderen naar Walibi geweest? Er zijn ongelofelijk veel pretparken verspreid over Nederland en onze buurlanden terug te vinden waar je probleemloos met (kleine) kinderen heen kan trekken. Er zijn echter ook pretparken die niet als eerste bij je opkomen wanneer je bijvoorbeeld met een peuter of een kleuter op vakantie wil. Walibi is één van die pretparken, maar is dat wel terecht? Helemaal niet. Laat de aanwezigheid van het grote aantal wilde achtbanen je dan ook niet misleiden. Walibi met kinderen bezoeken zorgt er voor dat zowel jong als oud de tijd van zijn of haar leven zal beleven. Wil je hier graag meer over te weten komen? Lees dan vooral snel verder!

Attracties voor kinderen in Walibi

Walibi staat er om bekend een attractiepark te zijn dat erg strikt controleert of er door haar bezoekers wel of niet wordt voldaan aan de richtlijnen die bij de verschillende attracties hangen. Deze richtlijnen zijn er eigenlijk in het bijzonder voor kinderen die alleen op een attractie willen zonder mama of papa. Dat is vaak mogelijk, alleen dienen zij dan minstens 120 centimeter groot te zijn. Let op, ook wanneer kinderen wel met begeleiding in een attractie gaan kan er sprake zijn van een bepaalde vereiste grootte. Het gaat hierbij dan doorgaans om een vereiste grootte van 1 meter. Hoe dan ook, zorg er voor dat je altijd goed controleert welke eisen er voorop worden gesteld aan kinderen bij bepaalde attracties.

Walibi Play Land

Eén van de belangrijkste troeven waar Walibi over beschikt is dat het park is opgebouwd uit verschillende werelden. Elke wereld beschikt daarbij over diens eigen uitstraling en mogelijkheden. Zo kan je niet alleen op avontuur gaan in het W.A.B. Plaza, maar heb je bijvoorbeeld ook het Walibi Play Land. Voor beide gebieden geldt dat ze heel wat mogelijkheden bieden voor mensen die Walibi met peuters gaan bezoeken. De kleinste kinderen mogen in het Walibi Play Land dan ook in nagenoeg alle attracties. Bovendien zorgt de aangebrachte decoratie er voor dat dit absoluut een geweldig fijn gebied is om in te vertoeven. In het gebied Zero Zone is de enige achtbaan van het attractiepark terug te vinden die geschikt is voor kinderen vanaf 90 centimeter. Let wel, de kinderen dienen bij een ritje in deze achtbaan uiteraard altijd vergezeld te worden door een begeleider.

Ook een bijzonder fijn gebied die deel uitmaakt van het Walibi attractiepark is het gebied ‘France’. Ondanks het feit dat dit een erg leuk gebied is met heel wat interessante mogelijkheden zijn de attracties hier voornamelijk geschikt voor kinderen die al iets ouder zijn. Voor de kleinsten zijn er hier dan ook slechts drie attracties terug te vinden waar men plaats in mag nemen. Een prachtige attractie voor gezinnen die Walibi met kinderen bezoeken is hier de zogenaamde ‘Le Tour des Jardins’. Tijdens deze tour leg je een prachtige route af die je meeneemt doorheen de verschillende tuinen met een Frans tintje en dat in een heuse oldtimer! Leuk voor het hele gezin!

Leuke attracties voor peuters

Ga je Walibi met peuters bezoeken? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat er best een aantal attracties zijn waar je samen met je kleine spruit van zal kunnen genieten. Eén van deze attracties is de Merrie Go’Round. Dit is een leuke draaimolen waar geen minimale lengte-eis voor bestaat, althans niet wanneer het kind samen met een begeleider in de attractie gaat plaatsnemen. Anders geldt een minimale lengte-eis van 120 centimeter. Nog een leuke attractie is de zogenaamde Splash Battle en uiteraard is er in het W.A.B. Plaza gebied ook een riante speeltuin terug te vinden. Ook hier kunnen de kleinsten zich moeiteloos op uitleven. Andere leuke attracties die je kan overwegen tijdens een bezoek aan Walibi met peuters zijn:

  • De Squad’s Stunt Flight;
  • De Walibi’s Fun Recorder;
  • De Zenko’s Graffiti Shuttle;
  • De Haaz’ Garage;
  • De W.A.B. World Tour;
  • De Walibi Express;

De bovenstaande attracties zijn enkele van de rustigste attracties die je verspreid over Walibi kan aantreffen. Het spreekt echter voor zich dat je tijdens een bezoek aan Walibi met kinderen ook nog heel wat andere fantastische attracties zal ontdekken. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan de Crazy River. Deze fantastische boomstamattractie geniet een internationale bekendheid en biedt extra plezier doordat je… gegarandeerd nat zal worden!

Laat je verrassen door… een sprekende fontein!

Ondanks het feit dat Walibi een beetje de reputatie heeft een attractiepark te zijn voor wat oudere kinderen moet het gezegd dat er toch verspreid over het park heel wat geweldig leuke zaken zijn terug te vinden voor de kleinsten onder ons. Neem nu bijvoorbeeld een sprekende fontein… Wanneer je rondloopt in het W.A.B. Plaza gebied is de kans zeer groot dat je op een zeker ogenblik door deze fontein zal worden aangesproken. Denk je dat het een bandje is? Zeg er dan maar eens iets tegen, er zal gewoon worden geantwoord! Dit is dus zeker geen bandje. Let overigens wel op, de waterstralen kunnen zomaar van richting veranderen. Tegen deze fontein praten is dus op eigen risico!

Overnachten in Walibi met kinderen in Walibi Village

Tot slot spreekt het natuurlijk voor zich dat je er niet alleen maar voor kan kiezen om één enkele dag een bezoek te brengen aan Walibi. Je kan hier ook zonder probleem een wat langere vakantie doorbrengen. Tijdens deze vakantie kan je verblijven in het zogenaamde Walibi Village. Dit super leuke dorp bestaat uit verschillende accommodaties die geschikt zijn voor een bezetting van 4 tot zomaar even 16 personen. Voor deze laatste bezetting moet er wel een beroep worden gedaan op de ‘Villa Walibi’. In ieder geval, wil je graag enkele dagen kunnen genieten van al het moois dat Walibi voor kinderen te bieden heeft? Dan is een verblijf boeken in het Walibi Village ongetwijfeld een aanrader te noemen!