Je bekijkt nu Wandelen bij Kasteel Groeneveld

Wij wandelen graag met onze dochter in een mooie omgeving. Zo waren we laatst in Bussum en dit keer hebben we weer een prachtig nieuw gebied ontdekt: Kasteel Groeneveld in Baarn. Dit mooie gebied ligt op de Utrechtse Heuvelrug en bestaat uit een groot landgoed, een kasteel, een grand café, kabouter wandelroute en nog veel meer. Wij zijn hier geweest in de winter, maar Kasteel Groeneveld heeft in elk seizoen van het jaar haar charme.

Kabouterpad Kasteel Groeneveld

Voor de allerkleinste kinderen kan je een hele leuke kabouter wandelroute afleggen bij Kasteel Groeneveld. In de tuin van het Kasteel staan namelijk een heleboel kabouters. Ga via de poort van het kasteel naar binnen en haal een routebeschrijving af voor 2 euro p.p. inclusief een cadeautje. Je kan vervolgens op ontdekking gaan en een aantal opdrachten uitvoeren. Het kabouterpad is het meest geschikt voor kinderen van 2 tot en met 7 jaar. Het is niet nodig om vooraf te reserveren. Het exacte adres van kasteel Groeneveld is Groeneveld 2 in Baarn.

Wandelroute Boswachterspad Groeneveld

Staatsbosbeheer heeft een prachtige wandelroute uitgezet over landgoed Groeneveld op de Utrechtse Heuvelrug. De route begint vanaf het kasteel en is in totaal 6 kilometer lang. De route is een 8-je en komt na ongeveer 4 kilometer weer langs het startpunt. De kleine wandelaars kunnen dus halverwege besluiten af te haken of neer te ploffen bij Grand Cafe Groeneveld. De route is erg goed begaanbaar met een kinderwagen. Het is wel een gebied waar veel loslopende honden zijn. Geniet van de Engelse tuin met prachtige waterpartijen, hoge bomen en vergezichten. De bordjes met daarop de route zijn niet altijd even duidelijk. Een tip om daarom even de route te downloaden op je telefoon vooraf. Klik op de onderstaande afbeelding om de route op de site van Staatsbosbeheer te bekijken.

Route Boswachterspad Groeneveld. Klik op afbeelding om naar Staatbosbeheer te gaan.

Po√ęziebosroute Groeneveld

Naast het boswachterspad is er ook de Poezie Bosroute. Dit is een korte wandeling aan de westkant van Landgoed Groeneveld. Als je parkeert in de buurt van Pannenkoekenboerderij de Wildenburg dan ben je er vlakbij. Vanaf de reguliere parkeerplaats van Kasteel Groeneveld is het ongeveer 2km lopen. De po√ęzieroute is een 1,3 km lange wandelroute met 9 po√ęzie paaltjes. Op elk paaltje staat een deel van een gedicht van Rene Vos. Schrijf bij elke paal een stuk van het gedichtje op en na afloop heb je het gedicht compleet. Erg leuk en goed toegankelijk met de kinderwagen.

Koffie drinken bij Grand Café Groeneveld

Op het moment van schrijven heerst het Coronavirus nog in Nederland. Daarom waren wij ontzettend blij dat het Grand Cafe Groeneveld geopend was voor take-away. Het Grand Café zit in het koetshuis van Kasteel Groeneveld. We hebben hier een overheerlijke cappuccino gehaald en opgedronken bij de openbare picknickbanken in het park. Ondertussen kan je genieten van het prachtige kasteel. Grand Café Groeneveld heeft momenteel een beperkte kaart met een aantal lekkere broodjes, erwtensoep, tomatensoep en koeken. Ook niet onbelangrijk: in Cafe Groeneveld zit een toilet wat openbaar toegankelijk is. Wat ons betreft een ideale stop tijdens de mooie wandeling!

Biologische Hoeve Ravenstein

Tijdens ons bezoek aan Kasteel Groeneveld zagen we per toeval Hoeve Ravenstein. Helaas was deze boerderij op zondag niet geopend maar we komen hier zeker een keer voor terug. Hoeve Ravenstein is een familiebedrijf dat biologische, glutenvrije en streekproducten verkoopt. Het bestaat uit een boederijcafe en een boerderijwinkel. Van buitenaf zag het er erg leuk uit en ook leerzaam voor kinderen. Vanwege Corona is het boerderijcafé momenteel tijdelijk gesloten maar de boerderijwinkel is van dinsdag tot en met zaterdag geopend. Het adres is Ravensteinselaan 3 3744 ML Baarn en bezoekers van de boerderijwinkel mogen voor de deur parkeren.

Een impressie van Boerderijwinkel Ravenstein

Parkeren Kasteel Groeneveld

Waar kan je parkeren bij Kasteel Groeneveld? Er is ruime parkeergelegenheid, zelfs voor bussen, op de offici√ęle parkeerplaats. Houd hiervoor per auto de afslag 10 Baarn-Noord/Soet aan. Volg de N221 richting Baarn en Soest en op de rotonde zie je op de bordjes meteen afslag Kasteel Groeneveld staan. Het is helaas niet mogelijk om recht voor de deur van het kasteel te parkeren. Daarnaast is er ook een kleinere parkeerplaats bij de start van de Po√ęziebosroute.

Dronebeelden Kasteel Groeneveld in Baarn

Arjen

Mijn naam is Arjen en ik ben de trotse vader van twee prachtige kinderen. Ik hou van reizen, lezen, koken en natuurlijk schrijven. Op mijn blog metkinderen.nl deel ik mijn ervaringen als ouder en geef ik tips en reviews over allerlei onderwerpen die te maken hebben met kinderen. Van speelgoed tot vakanties, van boeken tot restaurants, ik kijk als vader naar alles waar ik kom en hoop mensen nuttige informatie en inspiratie te bieden. Ik nodig je uit om mijn blog te volgen en je mening te delen in de reacties. Bedankt voor je bezoek en veel leesplezier! ūüėä

Geef een reactie