Je bekijkt nu Wandelen en spelen op de Bussumerheide

De Bussumerheide is een prachtig natuurgebied om een ochtend of middag met de kinderen door te brengen. Lekker wandelen, hutten bouwen, verstoppertje spelen, klimmen in de speeltuin en lekker uitrustten op het terras. Het ideale startpunt van een uitje naar de Bussumerheide begint bij Heidezicht. De Bussumerheide ligt in het Gooi tussen Bussum-zuid, Laren en Hilversum. In totaal is het gebied ruim 160 hectare groot maar ook binnen korte afstand kom je al op hele leuke plekken hier.

Speeltuin Heidezicht

Speeltuin Heidezicht is een speeltuin van het gelijknamige cafe-restaurant Heidezicht. De speeltuin is vrij toegankelijk en heeft o.a. diverse klimtoestellen, huisjes, glijbanen en een schommel. Ideaal voor kinderen van 3-10 jaar om zich een paar uurtjes te vermaken. Daarnaast is er een klein hertenkampje met een paar hertjes om te bekijken. Verder scharrelen er wat andere dieren rond zoals een pauw. Ondertussen kan jij heerlijk genieten van een hapje of een drankje op het terras. Bij Heidezicht kan je namelijk goed terecht voor heerlijke cappuchino, ontbijtje, lunch of snacks. De sfeer is in het restaurant zoals je mag verwachten: ontspannen, toegankelijk en goede kwaliteit producten.

Wandelroutes Bussumerheide

Op de Bussumerheide zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Er zijn wandelroutes te lopen op basis van geverfde paaltjes die er langs de route zijn. Met onze peuter van 2 hebben we de Lyme-route gelopen (what’s in a name?). Deze route is 2 kilometer lang en goed af te leggen met de kinderwagen. Ideaal zodat de kleine ook zelfstandig een stukje kan lopen. Onderweg ga je over de heide en loop je door een dennenbos. Met een beetje geluk kom je onderweg wat heidegrazers tegen. Er zijn ook langere routes en als je op internet zoekt zijn er diverse wandelroutes te vinden op basis van GPS.

Parkeren Bussumerheide

Het fijne van de Bussumerheide is dat het goed bereikbaar is. Kom je uit de buurt? Pak lekker de fiets als je hier naartoe gaat met je kinderen. Met de auto kan je gratis parkeren bij de Heide Parking. Hier kom je door als adres in je navigatie in te voeren: De Ruijterlaan 44, 1403VG in Bussum. Op de drukste dagen zal je merken dat de parkeerplaats snel vol is maar in de omgeving is genoeg gratis parkeergelegenheid te vinden (denk om de buren!). Wat ons betreft heeft de Bussumerheide alles wat nodig is voor een relaxte middag: mooie natuur, goede horeca, toiletten, een speeltuin met zitgelegenheid, wat beestjes om te kijken en een autoluwe omgeving. Wij zijn recentelijk tijdens Corona-tijd hier nog een keer geweest en ook al is het binnengedeelte van de Horeca gesloten – de afhaal is nog steeds open.

Wat is jouw favoriete plek om te wandelen?

Deel het in de reacties!

Arjen

Mijn naam is Arjen en ik ben de trotse vader van twee prachtige kinderen. Ik hou van reizen, lezen, koken en natuurlijk schrijven. Op mijn blog metkinderen.nl deel ik mijn ervaringen als ouder en geef ik tips en reviews over allerlei onderwerpen die te maken hebben met kinderen. Van speelgoed tot vakanties, van boeken tot restaurants, ik kijk als vader naar alles waar ik kom en hoop mensen nuttige informatie en inspiratie te bieden. Ik nodig je uit om mijn blog te volgen en je mening te delen in de reacties. Bedankt voor je bezoek en veel leesplezier! 😊

Geef een reactie