Je bekijkt nu Kindertuigje met looplijn – zielig of handig?
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Tips
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Leestijd:8 minuten gelezen

Wanneer je baby net begint te lopen is het tijd voor de kleine om de wijde wereld te ontdekken. Sommige kinderen zijn erg avontuurlijk en lopen snel bij papa of mama weg. Hoe kan je hier het beste mee omgaan? Het liefst zonder dat je hem of haar continu in de gaten houdt? Een babytuigje of kindertuigje kan dan een uitkomst zijn om je kind in de buurt te houden. Een babytuigje kan een veiligheidstuigje zijn of een knuffeltuigje.

Is een kindertuigje zielig?

Maar het is meer. Van diverse ouders horen we dat de kleine niet alleen niet meer in de problemen komt, maar juist geniet van de vrijheid. Dit klinkt vreemd, maar een baby tuigje gunt je kleine juist meer loopvrijheid. Niet meer verplicht in de buggy of aan de hand, maar juist vrij om zelf te lopen (met speling van 1 meter).Een kindertuigje is de oplossing voor ouder en kind en voorkomt problemen. Je raakt je kind hiermee niet meer kwijt en hoeft je geen zorgen te maken dat hij of zij ineens de weg op rent. Kindertuigjes zijn te verkrijgen als veiligheidstuigje en knuffeltuigje. Een tuigje kind heeft voor ouder en kind beide alleen maar voordelen. Je kind raakt niet meer verdwaald met alle nare gevolgen daarbij, maar je kind heeft gewoon alle bewegingsvrijheid die hij of zij maar wil.

Een kindertuigje moet je niet zien als zielig. Natuurlijk, je moet je er even overheen zetten dat een baby tuigje op het eerste gezicht er apart uitziet. Maar zeker ouders met 2 of meer kids weten maar al te goed dat het onmogelijk is om 100% van de tijd op je kinderen te letten. Even verdiept raken in een boek, de telefoon die gaat of een korte pauze met je ogen dicht in de zon. Voor je het weet is je dreumes ervandoor en wie weet waar hij/zij zichzelf in laat belanden. Een babytuigje zorgt ervoor dat je zo nu en dan lekker tot rust kan komen, zonder jezelf druk te maken over waar je dreumes nu weer naartoe is gevlogen. Handig voor op vakantie of in de tuin.

Vijf toepassingen van een kindertuigje

Kindertuigje met looplijn in het winkelcentrum

Ontspannen winkelen is soms moeilijk als je continu je kleine in de gaten moet houden. Drukke winkels en nog drukkere winkelstraten zorgen voor stress bij jou maar ook bij je kind. In de drukte kan het eens gebeuren dat je je kind uit het oog verliest, een kindertuigje met looplijn is dan een uitkomst. Of je je kind nu uit het oog verliest omdat je even afgeleid was of de koter besloot op eigen houtje op avontuur te gaan, het eindresultaat is dat je je kind kwijt bent.

Met een tuigje looplijn heeft je kind geen kans om buiten ongemerkt weg te glippen of tussen de winkelrekken door te gaan rennen. Het is een eenvoudig tuigje met looplijn die jou aan je kind verbindt zodat je altijd bij elkaar blijft. Een zorgeloze shopdag voor ouder en kind heb je met een kindertuigje met looplijn. Een drukke koopavond of -zondag, tijdens de vakantie of op een warme dag. Je raakt je kind niet uit het zicht. Jij kan rustig winkelen en je kind kan niet weglopen, maar heeft nog wel enige bewegingsvrijheid.

Pretpark met een kindertuigje

Veel ouders komt het bekend voor. Een gezellig familie-uitje naar een pretpark of de kermis, maar ineens is je dochtertje of zoontje nergens te bekennen. Direct spoken er allerlei gedachtes door je hoofd en krijg je het Spaans benauwd. Maar dit is vanaf nu verleden tijd! Geen hitte uitbarstingen meer door het zoekraken van je kind met behulp van een kind harnas.

Wandeltuigje kind in de supermarkt

Boodschappen doen met de kids erbij kan een hele klus zijn. Al snel hebben ze geen zin meer om naast het winkelwagentje te lopen en gaan ze door de supermarkt rennen. Alsof dat al niet vervelend genoeg is, heb je ook nog kans dat je een zoektocht kan beginnen om ze weer terug te vinden. Of tot overmaat van ramp wordt omgeroepen in de supermarkt of je je kind bij de kassa op wil komen halen? Om scenario’s als deze te voorkomen gebruik je een wandeltuigje voor je kind.

Tuigje voor kinderen op de oversteekplaats

Oversteken bij een drukke weg is gevaarlijk wanneer je kleine kinderen bij hebt. Ze kunnen ineens de weg op rennen, zonder te kijken of er een auto aankomt. Terwijl je als ouder nog zo had gezegd dat dat niet mocht. In de meeste gevallen loopt het goed af gelukkig, helaas is dit niet altijd het geval. Met een tuigje voor kinderen verklein je dit risico aanzienlijk.

Verschil tussen kind harnas en een wandelkoord

Met een kind harnas zorg je ervoor dat je je kind nooit uit het oog verliest, maar ze behouden wel enige bewegingsvrijheid dankzij de looplijn. De tuigjes kind modellen hebben een tuigje die bevestigd wordt om het bovenlijf van je kind. 2 banden om het bovenlijf en 2 over de schouder. De banden zijn verstelbaar, waardoor het kind harnas mee kan groeien met je baby/peuter/kleuter. Een makkelijke oplossing voor het bijhouden van kinderen die graag solo op avontuur gaan. Een uitje naar het pretpark of de kermis hoeft niet meer af te lopen in een dramatische zoektocht naar je verloren kind. Het polsband kind is geen kind harnas, maar een eenvoudige (en goedkope) lijn die je om de pols van je kind doet.

Aan een looptuigje kind of baby tuigjes is een wandelkoord bevestigt waarmee je kind niet ver weg kan gaan. Daarentegen biedt het wandeltuigje je kind wel enigszins vrijheid, doordat het koord lang genoeg is. Boodschappen doen wordt een heel stuk aangenamer en verloopt rustiger met een wandeltuigje kind. De verschillende tuigjes zijn geschikt voor kinderen van 0 tot 4 jaar en de bandjes zijn verstelbaar.

Geef een reactie