Je bekijkt nu Een huis kindveilig maken
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Tips
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Leestijd:4 minuten gelezen

Als u een pasgeboren baby heeft, dan hoeft u uw huis vaak nog niet echt kindveilig te maken. Als uw kindje kan kruipen en als uw kindje daarna kan staan en lopen, is het tijd om uw huis nogmaals door te lopen om te kijken of u uw huis meer kindveilig te maken.

Zo kunt u stopcontactbeschermers in alle stopcontacten te steken. Zo voorkomt u dat uw kindje zijn vingertjes of een voorwerp in het stopcontact steekt. En vanaf het moment dat uw kindje kan tijgeren of kruipen kunt u bepaalde kastjes en lades voorzien van een beveiliging, zodat uw baby niet in kastjes of lades kan komen met gevaarlijke spullen of spullen waar hij gewoon vanaf moet blijven. Maar ook kunt u de veiligheid in huis verhogen door in het bad of de douche een anti-slip mat te leggen tegen het uitglijden.

EHBO set voor kinderen

Heeft u (jonge) kinderen thuis? Of zoekt u naar een goede EHBO-set voor kinderen voor uw kinderdagopvang, school of vereniging? Bekijk dan hier al onze EHBO-sets, speciaal samengesteld om de meest voorkomende kinderongelukken snel en adequaat te kunnen behandelen en verzorgen. Dat zijn meestal schaafwonden, snijwonden, brandwonden, blauwe plekken, (lichte) kneuzingen en botbreuken. Daarom bevatten de meeste kinder-EHBO-sets in ieder geval verschillende pleisters, kompressen en verbanden, hechtpleister of krammetjes, watten, een driekantige doek met spelden, een schaar, een pincet, alcoholdoekjes of een ander desinfecterend middel, handschoenen, wondspoeling en zelfs vaak een reddingsdeken en mond-op-mondkapje. Desgewenst kunt u de EHBO-set ook aanvullen met andere medische hulpmiddelen, zoals anti-insectenmiddelen voor wanneer u in de zomer op pad gaat.

Traphekje

Als uw kindje op ontdekkingsreis in huis gaat, gebeuren er wel eens ongelukjes. Niet al die ongelukjes zijn te voorkomen, maar het is wel belangrijk om grote risico’s weg te nemen. Het vallen van de trap bijvoorbeeld. Dit kunt u heel eenvoudig voorkomen met een traphekje. Zo kan uw kindje niet alleen de trap op- of afklimmen. Het is wel zo veilig is om zowel bovenaan als onderaan de trap een traphek te plaatsen. Niet alle traphekjes zijn geschikt om bovenaan de trap te plaatsen. Lees daarom altijd eerst de informatie goed door. Ook is het goed om even te letten op de montage van het traphek: er zijn klemhekken en traphekken om te monteren op de muur. Voor de meeste traphekjes kunt u ook een speciale montageset voor op de balustrade kopen. Waarschijnlijk kent u alleen de houten en metalen traphekjes, maar er zijn tegenwoordig ook bijzondere ruimtebesparende traphekjes van Lascal KiddyGuard. Dit zijn een soort anti-val-schermen van een zeer sterk kunststof, die ook nog eens brandveilig is. Ze zijn moeiteloos met 1 hand te openen en hebben een slotindicator, zodat u zeker weet dat het traphekje goed gesloten is. 1 variant heeft zelfs een automatisch tijdslot. Extra veilig dus.

Nachtlampje

Is uw kindje bang in het donker? Dan kan een nachtlampje uitkomst bieden. Het kleine lichtje kan uw kindje geruststellen, waardoor hij beter slaapt. Er zijn verschillende soorten nachtlampjes. Zoals die van Pabobo en Béaba. Dit zijn speciale nachtlampjes voor op de kinderkamer, die draagbaar en oplaadbaar zijn. Ze zijn er in verschillende leuke uitvoeringen. Ook zijn er nachtlampjes met bewegingssensoren van andere merken. Deze nachtlampjes gaan automatisch aan wanneer de sensor beweging oppikt. Het grote voordeel van deze nachtlampjes is dat het lampje niet voortdurend aanstaat en dus de slaap niet verstoort en minder energie verbruikt. Deze zijn er als wandnachtlampje en als draadloos nachtlampje. Die zijn alleen niet zo mooi als de speciale kindernachtlampjes.

Geef een reactie