Je bekijkt nu Binnenactiviteiten met peuters

Heb jij het gevoel dat je altijd moet binnenspelen met je peuter? Het regent in Nederland 120 tot 155 dagen per jaar. Dat betekent dat als je peuter niet van regen houdt je regelmatig binnen aan het spelen bent. Nu zaten we in 2020 en 2021 sowieso al heel veel binnen dankzij het Coronavirus. Maar wat zijn nou leuke activiteiten om binnen met peuters te doen? In dit artikel hebben we een lijstje tips voor binnenactiviteiten met jonge kinderen bij slecht weer. Alle activiteiten zijn coronaproof!

Verkleedfeestje houden

Bij ons staat de verkleedkist op zolder. Eens in de zoveel tijd wordt hij te voorschijn gehaald en loopt onze dochter het huis als kapitein of indiaan. Je peuter laat zijn of haar fantasie de vrije loop met een aantal simpele kleden, doeken en petten. Bij slechtweer is een verkleedfeestje is leuk voor alle leeftijden!

Verstoppertje spelen

Verstoppertje spelen is een spelletje dat wij vanaf 1,5 jaar al spelen. In het begin is het vooral binnen stilzitten achter de bank en mama laten schrikken. Op latere leeftijd en met broertjes of vriendjes kan je echt verstoppertje spelen. Ik tel tot tien en wie niet weg is is gezienā€¦ ik kom!

Lekker bouwen

Peuters houden van bouwen! Het is goed voor de motoriek en erg vermakelijk. De jongsten maken een toren van houten blokken en de iets oudere peuters gaan aan de slag met DUPLO. We bouwen hier vaak kastelen met daaromheen een dierentuin van alle mogelijke dieren die we in huis kunnen vinden. De houten trein van IKEA pakken we ook regelmatig voor de afwisseling. Bouwen is altijd leuk!

binnen bouwen met duplo

Oneindig kleien

Kleien is een binnenactiviteit die goed is voor de ontwikkeling van je kind. Laat je creativiteit de vrije loop. Begin met het maken van balletjes of haal simpelweg de klei in en uit het potje. Alleen dat is al een bezigheid waar een peuter van 2 zich zeker een half uur kan vermaken. Een vervolgstap is aan de slag met vormpjes. Maak sterretjes en pers ronde koekjes uit de klei. Iets oudere kinderen kunnen poppetjes gaan maken. Een doos Play-Doh staat hier altijd binnen handbereik!

kleien met peuters regen

Ga knutselen

Regent het nou alweer? Ga aan de slag met papier, karton en lijm. Zoek een paar leuke attributen erbij en ga lekker knutselen! Papa of mama helpt bij het knippen en zo houden we het samen veilig. Pinterest is een perfecte bron voor inspiratie tijdens het knutselen.

Tekenen, kleuren of schilderen

Kleuren is een heerlijke activiteit voor een regenachtige dag. En kleuren kan in veel verschillende vormen: met potloden, stiften, krijtjes of verf. Voor onze peuter zijn dit echt verschillende activiteiten waar ze heerlijk haar ei in kwijt kan.

schilderen met peuters

Hutten bouwen

Iets oudere peuters vinden het geweldig om hun eigen ruimte te creƫren. Span een deken over een paar stoelen en je hebt een hut. Onze dochter neemt haar favoriete knuffels mee en ze gaan spelen in de hut. Oudere kinderen kunnen natuurlijk zelf hun eigen hut bouwen.

Kinderfilm kijken

Misschien iets minder verantwoord maar heerlijk op zijn tijd: lekker tv kijken! Een TV werkt hypnotiserend voor veel kinderen. Het blijft een mooie troef om altijd achter de hand te hebben. Zet een kinderfilm op en je hebt een half uurtje je handen vrij.

kinderfilm kijken binnen activiteit peuters

Stampen in de plassen

Je bent toch niet van suiker??? Hop: laarzen aan en naar buiten! Geniet van dit unieke Hollandse weer!

Heb jij nog een leuke tip voor binnenactiviteiten met peuters? Deel hem in de comments!

Arjen

Mijn naam is Arjen en ik ben de trotse vader van twee prachtige kinderen. Ik hou van reizen, lezen, koken en natuurlijk schrijven. Op mijn blog metkinderen.nl deel ik mijn ervaringen als ouder en geef ik tips en reviews over allerlei onderwerpen die te maken hebben met kinderen. Van speelgoed tot vakanties, van boeken tot restaurants, ik kijk als vader naar alles waar ik kom en hoop mensen nuttige informatie en inspiratie te bieden. Ik nodig je uit om mijn blog te volgen en je mening te delen in de reacties. Bedankt voor je bezoek en veel leesplezier! šŸ˜Š

Geef een reactie