Je bekijkt nu 6 voordelen van buitenspelen voor kinderen
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Tips
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Leestijd:6 minuten gelezen

Spelen is een activiteit die alle kinderen zouden moeten doen, dit voor een goede ontwikkeling van hun motorische vaardigheden, maar ook van hun intellectuele capaciteiten. Spelen gaat niet alleen om plezier maken. Het is ook bedoeld om te leren, te groeien en een band met hun vrienden te krijgen. Buitenspelen wordt meer dan aanbevolen door kinderpsychologen en kinderartsen. Laten we eens kijken waarom.

Buitenspelen om motorische vaardigheden en fysieke kracht te ontwikkelen

Het eerste voordeel van buiten spelen, midden in de natuur, is dat het de motoriek van kinderen versterkt. Rennen in de tuin of in het gras, schreeuwen, springen, vlinders vangen, touwtjespringen, enz. Dit alles stelt kinderen in staat hun armen en benen te versterken en hun hele lichaam te bewegen. Het is een beetje zoals sporten, maar dan urenlang. En we weten allemaal hoe goed het voor ons lichaam is om aan sport te doen. Hierdoor blijf je fit en gezond.

Constant bezig zijn kost energie. Kinderen hebben veel energie, alleen moet dit wel gekanaliseerd worden. Buitenspelen maakt dat mogelijk. Op de binnenplaats, in de tuin of in de parken, de ruimte is groot en er is genoeg ruimte voor iedereen om zoveel energie te besteden als hij of zij wil. Buiten spelen wordt ook aanbevolen voor kinderen met overgewicht, zodat ze tijdens het spelen en plezier calorieën kunnen verbranden.

Buitenspelen om te binden

Als kinderen buiten spelen dan ontmoeten ze vaak anderen die vriendschap met ze sluiten. Kinderen zijn niet zo moeilijk. Het is voldoende dat ze elkaar tegenkomen, bijvoorbeeld samen op speeltoestellen gaan zitten en spelen, zodat er een band gelegd kan worden. En samen spelen versterkt dat.

Kinderen hebben ook een sociaal leven nodig om te groeien. Ze moeten leren omgaan met hun emoties, nieuwe uitdagingen aangaan en als je ze niet naar buiten laat gaan om te spelen, zullen ze dat nooit weten. Het wordt aanbevolen om kinderen kennis te laten maken met een leven buiten huis en school.

Buitenspelen om de verbeelding te ontwikkelen en de creativiteit aan te scherpen

De natuur moedigt kinderen vaak aan om zich voor te stellen, nieuwe dingen te creëren en te bloeien in hun passie. Je hoeft ze alleen maar hutten of zelfs kastelen te zien bouwen om te beseffen dat als er een plek is waar ze hun fantasie de vrije loop kunnen laten, het wel buiten is. Kinderen passen zich gemakkelijk aan. Ze kunnen alles gebruiken, absoluut alles om iets te creëren.

Rollenspellen komen ook heel vaak voor en het is buiten en met vrienden dat ze deze kunnen uitvoeren. Sommigen zullen dokters zijn, anderen superhelden. Hun creativiteit is onuitputtelijk. Door deze buitenactiviteiten kunnen ze hun vermogen ontwikkelen om met anderen samen te leven, nieuwe uitdagingen aan te gaan en problemen op te lossen.

Buitenspelen om zelfvertrouwen op te bouwen

Als kinderen thuis spelen dan kunnen ze zich vermaken, maar alleen en altijd in gezinsverband. Binnen blijven is in hun comfortzone blijven, op een plek waar ze gewend zijn te zijn. Eenmaal buiten gaat de wereld voor hen open. Ze komen uit de familiecocon en staan ​​op het punt nieuwe avonturen te beleven, misschien met nieuwe vrienden. En het ontwikkelt hun zelfvertrouwen.

Ze staan ​​er een beetje alleen voor, ze moeten zelf beslissingen nemen, zelfstandig hun problemen oplossen, op zichzelf leren staan, want de ouders zijn er even niet. Al deze bekwaamheden moeten ze echter verwerven. Door naar buiten te gaan om te spelen, kunnen ze onafhankelijkheid leren.

Spellen die buiten worden gespeeld zijn ook vaak risicovolle spellen. Kinderen zullen zich bewust zijn van wat ze kunnen doen, zonder tussenkomst van volwassenen. Skateboarden is hier een perfect voorbeeld van. Als alle vrienden het doen willen ook wij het graag proberen. En het is al een grote stap om zelfvertrouwen en onafhankelijkheid te ontwikkelen. Als we risico’s nemen, proberen we inderdaad ook onze angst te beheersen.

Buiten spelen om het immuunsysteem te versterken

Kinderen die buiten spelen worden constant blootgesteld aan allerlei soorten bacteriën en parasieten, in tegenstelling tot degenen die in het comfort van hun huis blijven. Het feit dat ze in direct contact staan ​​met deze micro-organismen, versterkt echter op natuurlijke wijze hun immuunsysteem en vermindert het risico op bepaalde ziekten en zelfs allergieën.

Bovendien worden ze ook blootgesteld aan de zon, een onveranderlijke bron van vitamine D, wat ze nodig hebben voor hun groei. Stimuleer ze bijvoorbeeld om wat te tuinieren met kits voor kinderen. Hierdoor kunnen ze niet alleen weer contact maken met de aarde, maar worden ze er ook gelukkig en gezond van.

Speel buiten om de omgeving beter te begrijpen

Het is belangrijk om kinderen van jongs af aan het belang van het milieu bij te brengen, en door ze mee naar buiten te nemen kunnen we dit doen, bijvoorbeeld door ze aan te moedigen op een kinderfiets te rijden, want deze voertuigen stoten geen CO2 uit. Zo maak je ze gaandeweg duidelijk dat het goed is om de natuur en het milieu om ons heen te respecteren.

Door buiten te spelen doen ze ook ontdekkingen over bijvoorbeeld dieren die ze nog niet kenden. Ze zullen leren van de natuur te houden en het leuk vinden om naar buiten te gaan en buiten te spelen. Ook als ze volwassen worden, blijven ze zo. Hun leven lang.

Geef een reactie