Je bekijkt nu Review: Trybike 2-in-1 loopfiets

Voor de tweede verjaardag van onze dochter waren we op zoek naar een degelijke loopfiets. Onze keuze is gevallen op de Trybike Steel 2-in-1. In deze review beschrijven we de voordelen en nadelen van deze loopfiets.

De Trybike Steel 2-in-1 is een stalen loopfiets met een luxe afwerking. Het is een loopfiets uit het hogere segment en heeft veel gelijkenissen met de Veloretti Tricycle. De Trybike wordt standaard geleverd met twee wielen en is als optie uit te breiden naar drie wielen. De fiets is geschikt vanaf ongeveer 15 maanden tot 2,5 jaar als driewieler. Afhankelijk van de handigheid van een kind kan de Trybike gebruikt worden als tweewieler vanaf 2 jaar tot ongeveer 6 jaar. Let op: maximale gewicht van het kind mag 35 kilo zijn.

Trybike in elkaar zetten

Nadat we de driewieler besteld hadden werd deze in 2 dozen geleverd. De eerste doos bevat de loopfiets als tweewieler. De tweede doos bevat het derde wiel en de verlengde achteras. In de verpakking zit al het materiaal wat nodig is om de fiets in elkaar te zetten, je hebt geen eigen gereedschap nodig. Als je de gebruiksaanwijzing goed leest dan moet iedereen deze fiets binnen een uurtje in elkaar kunnen zetten. Tip: geef je de fiets als cadeau aan je kind? Zet hem dan de avond van tevoren al in elkaar en zet hem met versiering in de woonkamer. Was er dan niks negatiefs? Jawel: de de stickers van de fiets worden in diverse stijlen meegeleverd. Deze moet je dus nog zelf op de fiets plakken. Enerzijds is dit heel leuk en geeft het de flexibiliteit om de driewieler in je eigen stijl te maken. Anderzijds voor ouders zonder vaste hand is het wel even een klusje om de stickers zonder bubbels en recht op het frame te plakken. Het zou mooi zijn als optioneel de stickers al geplakt zouden zijn.

Ervaring Trybike Steel

Onze ervaringen met de Trybike tot op heden zijn positief. Toen onze dochter de fiets zag ging ze er meteen op zitten en door de kamer rijden. Het grote voordeel van de Trybike is dat de draaicirkel heel kort is. Veel driewielers hebben een hele grote draaicirkel. Dat is bij de Trybike niet zo! De loopfiets is verder in elkaar gezet met degelijke materialen en erg netjes afgewerkt. De luchtbanden maken het een soepele en stoere fiets. Uniek is dat zowel de voorvork en achtervork verstelbaar zijn. De voorvork heeft twee hoogtes en het achterwiel kan zowel in hoogte als in de lengte versteld worden! Zo heb je altijd de juiste maat voor jouw kind. Enige nadeel wat we tot op heden ontdekt hebben is dat wanneer het zadel op de laagste stand staat de zadelpen erg ver omlaag uitsteekt. Dit heeft ons helaas een kras op de drempel van de deur opgeleverd.

Trybike Steel 2-in-1 kopen

Wil jij een Trybike Steel 2-in-1 kopen? Dat kan o.a. via bijvoorbeeld Babypark of Babyplus. Toen wij de fiets kochten was de prijs overal gelijk: 99,95 voor de tweewieler en 139,95 voor de driewieler. Wie weet kan jij ergens een leuke aanbieding vinden!

Wat is jouw ervaring met de Trybike? Deel hem in de comments!

Arjen

Mijn naam is Arjen en ik ben de trotse vader van twee prachtige kinderen. Ik hou van reizen, lezen, koken en natuurlijk schrijven. Op mijn blog metkinderen.nl deel ik mijn ervaringen als ouder en geef ik tips en reviews over allerlei onderwerpen die te maken hebben met kinderen. Van speelgoed tot vakanties, van boeken tot restaurants, ik kijk als vader naar alles waar ik kom en hoop mensen nuttige informatie en inspiratie te bieden. Ik nodig je uit om mijn blog te volgen en je mening te delen in de reacties. Bedankt voor je bezoek en veel leesplezier! 😊

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Heemink

    Super mooie, kwalitatieve loopfiets.
    Enige nadeel is dat het stuur erg gemakkelijk (constant) omklapt. Wij hebben al van alles geprobeerd, maar ons lukt het niet om dit aan te passen.

    1. Arjen

      Bedankt voor je reactie. Ik herken dit probleem niet bij de fiets van onze dochter. Heb je al contact opgenomen met de winkel waar je hem gekocht hebt? Eventueel zou je eens bij een lokale fietsenwinkel een showmodel kunnen bekijken of die hetzelfde aanvoelt / is? Succes!

Geef een reactie