Je bekijkt nu Tips voor vliegen met baby
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Baby
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Leestijd:2 minuten gelezen

Vliegen met je baby kan erg spannend zijn. Wanneer je voor het eerst gaat vliegen weet je natuurlijk niet hoe je kindje hierop gaat reageren. Er zijn genoeg dingen waar je op kunt letten om de vlucht zo goed mogelijk door te komen. Voorbereiding is het halve werk, denk dus alvast goed na over je reispapieren, voeding en slaap. Hieronder staan drie handige tips.

Reserveer een reiswiegje

Een reiswiegje (bassinet) is vaak beschikbaar op lange intercontinentale  vluchten. Dit is een soort wieg voor je baby die je voor je uit kunt klappen. Zo kan je kindje lekker slapen en kun jij hem/haar ook makkelijk verschonen als dat nodig is. Als dit niet beschikbaar is zal je het verschonen moeten doen op het toilet. Hier vindt je een uitklapbare verschoontafel.

Slapen in het vliegtuig

Voor een kindje een ritme erg belangrijk. Zeker als je op vakantie gaat. Toch kun je voor de vlucht proberen je baby wat langer wakker te houden zodat hij/zij tijdens de vlucht beter kan slapen. Een andere mogelijkheid is om je kindje juist extra te laten slapen zodat hij wakker en vrolijk het vliegtuig ingaat. Als ouder weet je vaak waar je baby het beste op reageert.

Babyvoeding in het vliegtuig

Babyvoeding mag je meenemen in het vliegtuig. Zorg dat je voldoende meeneemt, want baby’s drinken vaak veel tijdens een vlucht. Daarnaast kan het fijn zijn je baby drinken te geven tijdens het opstijgen en landen zodat hij/zij minder last krijgt van de oren. Probeer dit een beetje te timen en desnoods voed je je baby iets vaker dan het “standaard” schema.

Geef een reactie