Je bekijkt nu Tips voor een Kraamcadeau
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Baby
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Leestijd:4 minuten gelezen

Wil je een origineel cadeau voor een pasgeboren baby kopen, maar heb je geen idee wat? Lees dan dit artikel om ideeën op te doen!

Na een geboorte worden jonge gezinnen vaak overladen met cadeautjes. Hierbij zitten vaak veel dezelfde dingen zoals rompertjes, knuffeltjes en speeltjes voor de kleine. Die liggen immers meer dan genoeg in de winkel en zijn dan ook leuk om cadeau te doen. Zeker als je weet dat de nieuwe moeder al uitgebreid inkopen voor de baby gedaan heeft, is het echter leuker om met een origineler pakketje aan te komen! Wellicht spreekt een van onze kraamcadeau ideeën je aan.

Cadeautip 1: Een verwenpakket voor de moeder

Is de nieuwe moeder bij wie je op bezoek gaat een vriendin of familielid van je, dan zul je waarschijnlijk precies weten waarmee je haar het beste kunt verwennen. Na een bevalling verdient een vrouw immers wel een traktatie! Stel dan ook een leuk pakket samen met bijvoorbeeld haar favoriete bloemen, chocola of wijn.

Cadeautip 2: Hydrofiele doeken

Deze multifunctionele doeken zijn in allerlei maten verkrijgbaar en kunnen voor talloze doeleinden worden gebruikt. Een echt functioneel kraamcadeau tip. Ze zijn van een zachte stof gemaakt die veel vocht opneemt, waardoor ze ontzettend praktisch zijn en altijd van pas komen. Je kunt ze bijvoorbeeld als handdoek gebruiken, maar ook als dekentje, slabbetje of draagdoek. Zorg dat je een paar verschillende maten aanschaft, zodat er voor elke situatie een gepaste doek beschikbaar is.

Cadeautip 3: Een zwempakket

Weet je dat er plannen voor babyzwemmen zijn, koop dan wat spulletjes die handig zijn voor in het zwembad. Denk bijvoorbeeld aan een zwembroekje, zwembandjes, een handdoekje of een speciale zwemtas. Natuurlijk kun je ook voor speeltjes gaan en bijvoorbeeld een kleine plastic bal of een opblaasbaar stoeltje kopen waarin het kindje rustig rond kan drijven.

Cadeautip 4: Een grotere maat

De meeste mensen kopen voor pasgeboren kindjes kleine kleertjes als kraamcadeau. Ergens is dat natuurlijk logisch, maar wat daarbij vergeten wordt is dat de baby binnen de kortste keren uit deze kleertjes zal groeien en een grotere maat nodig zal hebben. Wil je origineel zijn, koop dan kleertjes in een iets grotere maat. Zo is het gezin alvast goed voorbereid op de eerste groeispurt!

Cadeautip 5: Iets kleins voor grote broers en zussen

Als er een nieuw kindje geboren is, worden de oudere kinderen in het gezin vaak een beetje vergeten. Neem daarom ook iets kleins mee voor de grote broers en zussen in het gezin. Zo voorkom je dat zij jaloers op de baby worden en tover je bovendien zonder al te veel moeite een glimlach op hun gezichtjes.

Cadeautip 6: Cadeaubonnen

Wil je écht zeker weten dat je niets koopt dat de ouders al hebben, ga dan voor cadeaubonnen als kraamcadeau. Zo kunnen de ouders zelf iets uitzoeken en bovendien zelf uitkiezen of ze het cadeaugeld aan de baby of aan zichzelf uitgeven. Mocht je een vriendin van de moeder zijn, dan kun je bovendien voorstellen om een paar weken na de geboorte gezellig samen de stad in te gaan om de bon uit te geven. Met een cadeau en een uitje sla je zo twee vliegen in één klap.

Geef een reactie