Je bekijkt nu Paklijst vakantie met kinderen

Ga je deze zomer op gezinsvakantie en ben je op zoek naar een handige inpaklijst? Lees in dit artikel precies wat je niét moet vergeten.

Wat neem je mee op vakantie met kinderen?

Als je met kinderen op vakantie gaat, zijn er allerlei dingen die belangrijk zijn om mee te nemen. Denk aan standaard artikelen zoals zonnebrand, medicijnen, zwemkleding, handdoeken en eventueel speciale voeding, maar ook zonnehoedjes, genoeg kleding en waterschoentjes. De andere producten die je nodig zult hebben, hangen uiteraard van het soort vakantie af. Op een kampeervakantie zul je bijvoorbeeld slaapzakken nodig hebben, terwijl je die als je in een hotel overnacht thuis zult kunnen laten. Het volgende lijstje aan spullen zul je echter hoe dan ook nodig hebben.

  • Alle verzorgingsartikelen die je nodig hebt. Zorg dat je de vertrouwde babyzalf, luiers, doekjes en dergelijke bij je hebt. In je land van bestemming zullen ze die wel verkopen, maar je weet maar nooit of je kindje wel tegen de ingrediënten in deze producten zal kunnen. Voor de zekerheid is een volle luiertas dus wel zo handig.
  • Draagdoeken. Neem genoeg (liefst hydrofiele) doeken mee om de vakantie mee door te komen. Die komen immers in allerlei situaties van pas. Gebruik hem bijvoorbeeld als draagdoek voor je kleinste, als handdoek, als schoonmaakdoek of als slabbetje.
  • Speelgoed. Vergeet niet de favoriete knuffel en het lievelingsspeelgoed van je kinderen mee te nemen. Zo voorkom je dat ze onderweg verveeld raken of dat ze op de camping of in het hotel niks te doen hebben. Het kan ook leuk zijn om enkele nieuwe dingen voor je kinderen aan te schaffen; door de nieuwigheid zullen je kinderen hier extra mee willen spelen. Denk bijvoorbeeld aan een bal voor in het zwembad, badmintonrackets of waterballonnen.
  • Een EHBO-pakket. Klimt of rent je kind graag, zorg dan dat je op eventuele ongelukjes voorbereid bent. Op vreemde plekken zullen valpartijen immers sneller voorkomen dan thuis waar je kind precies de weg weet. Koop een compleet pakket bij de ANWB of online of stel zelf een toilettas samen waarin je pleisters, gaasjes, ontsmettingsmiddel en dergelijke stopt.
  • Bekende voedselproducten. Weet je dat je kind moeilijk aan nieuwe smaken went, neem dan wat bekend eten uit Nederland voor hem mee. Denk bijvoorbeeld aan babykoekjes, potjes Olvarit, sapjes of houdbare melk. Zo weet je zeker dat je altijd iets bekends bij hebt als je kind in een koppige bui weigert de buitenlandse gerechten uit te proberen.

Tenslotte een geruststellende gedachte: overal ter wereld leveren baby’s en kinderen. Mocht je dus iets vergeten zijn dan is dat vrijwel altijd op de plek van bestemming alsnog een oplossing voor te vinden. Fijne vakantie!

Dit bericht heeft één reactie

  1. Marie

    Omdat onze kinderen dit jaar niet op zomerkamp gaan, zouden we ook graag een vakantie boeken met z’n allen. Goed om te weten waar ik rekening mee moet houden. Ik ga in ieder geval een checklist zoeken die ik kan gebruiken voor de reis!

Geef een reactie