Terschelling is 1 van onze favoriete vakantiebestemmingen met kinderen. De schoonheid, rust, faciliteiten en veelzijdigheid van dit eiland maken Terschelling een ideale plek om op vakantie te gaan. Terschelling is een wormvormig eiland van ongeveer 28 kilometer lang en ligt tussen Vlieland en Ameland in. Voor een vakantie met kinderen zijn er vele mogelijkheden: hotels, campings, b&b’s, bungalows of wat dacht je van een heerlijke strandwoning?

brandaris west terschelling
De Brandaris – Icoon voor Terschelling

Overtocht naar Terschelling

Een familie vakantie naar Terschelling begint meteen met avontuur: de veerboot naar Terschelling! Terschelling is gemakkelijk bereikbaar per boot vanaf Harlingen. In iets minder dan 2 uur brengt Rederij Doeksen je naar dit waddeneiland met de auto veerboot. Daarnaast gaat er ook een snelboot die in ongeveer 50 minuten naar de overkant gaat. Het is goed om te weten dat de “normale” boot de mogelijkheid heeft om auto’s te vervoeren en dat deze meer bewegingsvrijheid heeft voor kinderen. Op de snelboot kunnen geen auto’s mee en moet je plaatsnemen op een stoel. De auto veerboot heeft voor kinderen een aantal voordelen:

  • Je kan rondlopen over de boot
  • Je kan buiten kijken op het dek
  • Er is een speelruimte aanwezig met glijbaan(tje) of ballenbak
  • Er is diverse horeca aanwezig: buffetrestaurant en een bar op het voordek

Bijna alle schepen van Rederij Doeksen zijn gemakkelijk toegankelijk met kinderwagens. Uitzondering is ms Midsland. De overige boten zijn voorzien van liften. Het opwarmen van een flesje op de auto veerboten is geen probleem, dit kan je laten doen bij de kassa of door 1 van de medewerkers bij het buffetrestaurant. De auto veerboten hebben ruime verschoon mogelijkheden. Wil je meer weten over de verschillende boten en hun faciliteiten? Kijk dan zeker even op de website van Rederij Doeksen.

Vakantieverblijven met kinderen Terschelling

Er is een ruime keus aan vakantieverblijven op Terschelling. De veerboot komt aan in West en hier is een ruim aanbod aan hotels en vakantiewoningen. Vervolgens is er een lange weg van West naar Oost met diverse dorpjes elk met haar eigen schoonheid. Populaire plaatsen voor vakanties met kinderen zijn Midsland, Formerum, Hoorn en Oosterend. Verspreid over het eiland vindt je een zeer ruim aanbod aan campings. Van natuurcamping tot luxe ingerichte glamping en wigwams: alles is op Terschelling te vinden. Daarnaast is er een ruim aanbod aan (particuliere) duinwoningen, stacaravans, chalets en andere verblijfslekken te vinden op het eiland.

Stranden Terschelling?

Op Terschelling is van alles te doen! De meeste mensen komen voor de prachtige zandstranden. De stranden van Midsland, Formerum, Oosterend en West aan Zee zijn zeer geschikt voor een bezoek met kinderen. Dit zijn namelijk plekken waarop ook een strandtent is waardoor je altijd even gebruik kan maken van toilet faciliteiten. De stranden van Terschelling zijn heel breed, houd er rekening mee dat je bij eb ongeveer een kilometer over het strand moet lopen om bij de zee te komen. vervolgens zit je wel in een prachtig natuurgebied! In totaal heeft Terschelling wel 40 kilometer aan strand dus ruimte genoeg voor iedereen. Bij de bovengenoemde stranden is ruim gelegenheid tot het parkeren van fietsen en beperkt voor auto’s. Houd er rekening mee dat je altijd te voet over een pad door de duinen naar het strand moet lopen, een bolderkar kan handig zijn. Verder goed om te weten dat Terschelling geen “boulevard strand” heeft waar je met je kinderwagen kan lopen zonder door het strand te moeten.

Wat doen met kinderen op Terschelling

Op Terschelling zijn heel veel dingen te doen op Terschelling. Huren van fietsen is een aanrader: via de 75 kilometer aan fietspaden ontdek je het hele eiland. Naast het strand heeft Terschelling veel bos met leuke wandelroutes, dijken waar je krabben kan vissen en diverse speeltuinen. Alle aanraders zijn terug te vinden in dit artikel over activiteiten op Terschelling met kinderen.

denkelingenhuisje terschelling
Het drenkelingenhuisje van Terschelling. Bereikbaar met een speciale strandfiets, te voet, met huifkar of strandbus.