Je bekijkt nu Activiteiten op Terschelling met kinderen

Heb jij een vakantie met kinderen naar Terschelling gepland? Weet jij niet wat te doen met kinderen op Terschelling? Lees dan hier meer over de leukste activiteiten! Op Terschelling hoef je je geen moment te vervelen. Het is een zeer kindvriendelijk eiland en er is van alles te doen! Natuurlijk zijn de activiteiten het fijnste met mooi weer. Maar ook met slecht weer zijn er voldoende binnenactiviteiten op Terschelling!

Kindvriendelijk strand Terschelling

Wat te doen op Terschelling. De nummer 1 activiteit van Terschelling is genieten van de natuur! Dit kan bijvoorbeeld op 1 van de heerlijke stranden. Het strand van Terschelling is erg lang en breed. Wist je dat de Strandlijn wel bijna 40 kilometer is? Daarnaast is het strand erg breed, op sommige plekken wel 500 tot 1000 meter. Voldoende plek voor iedereen! Neem je emmertjes en schepjes mee en geniet van het strand. Stranden met een Strandpaviljoen kan je vinden in: West aan Zee (Paviljoen West aan Zee), Midsland (De Branding), Formerum (Zandzeebar), Hoorn (Kaap Hoorn) en Oosterend (Heartbreak Hotel). Een andere manier om van de natuur te genieten is door te gaan wandelen of fietsen in het bos. Terschelling heeft een grote verscheidenheid aan bossen met leuke wandelroutes. In het artikel hieronder zullen we ingaan op individuele activiteiten op Terschelling die leuk zijn om te doen met en zonder (!) kinderen.

Slecht weer? Wrakkenmuseum Formerum!

Het wrakkenmuseum in Formerum is een absolute aanrader met kinderen. In dit zoals ze zelf zeggen “prettig gestoorde” museum is een prachtige collectie te vinden van aangespoelde spullen op Terschelling. Zodra er storm op zee is trekken de jutters eropuit om aangespoelde spullen op het strand te verzamelen. In het wrakkenmuseum is een grote verscheidenheid aan spullen terug te vinden. Echt een museum waar je je fantasie los kan laten wanneer je langs deze enorme collectie loopt. Het wrakkenmuseum is ook zeer geschikt wanneer er slecht weer is op Terschelling. De toegangsprijzen zijn vriendelijk: 2,50 voor kinderen en 4,50 voor volwassenen (Augustus 2020). In het museum is een horeca gedeelte voor de nodige verfrissing en voor kinderen het hoogtepunt: het piratenschip! Dit is een speeltuin op het einde van het museum. Deze speeltuin is gemaakt van gejut materiaal en daardoor wat minder geschikt voor de allerkleinsten. Tip: met een kaartje van het wrakkenmuseum kan je nog de hele week spelen in de speeltuin.

Krabben vangen

Als je met kleine kinderen op vakantie bent op Terschelling is krabben vangen een leuke activiteit. Laten we er trouwens maar krabbetjes van maken 🙂 Het werkt eenvoudig: je zorgt dat je een stukje touw hebt, een steentje en een wasknijper. Maak het touwtje vast aan een stok, gebruik het steentje als “dobber” en knoop hieronder de wasknijper. In de wasknijper doe je het aas, bijvoorbeeld een plakje vleeswaar. Ga naar de dijk aan de zuid-kant van Terschelling en laat je hengel voorzichtig in het water zakken. Zodra de krabben het vlees beetpakken hijs je hem het water uit. Uiteraard zet je de krabbetjes nadat je ze bekeken hebt weer terug in het water.

krabben vissen terschelling
Aangespoelde krabben op het strand. Het vissen naar krabben wordt gedaan aan de andere kant van het eiland.

Midgetgolf Formerum

In Formerum is midgetgolf de Molenbaan gevestigd. Deze baan is gemakkelijk te vinden doordat het naast de molen van Formerum is. Je kan hier midgetgolf spelen op een 18 holes baan. Een mooie gelegenheid om een familie competitie te organiseren! Naast de midgetgolf is er een ruime speelgelegenheid voor kinderen van alle leeftijden. Er is een speeltuin met diverse loopfietsen, driewielers en skelters. Daarnaast is er een zandbak, een kleine en een grote glijbaan zodat alle leeftijden zich kunnen vermaken. Het leuke is dat er een mooie terras in het midden van de speeltuin is waar je kan genieten van een kopje koffie, ijsje of snack die verkocht wordt in de bijbehorende cafetaria.

Kinderboerderij ’t Hooivak in Hoorn

Kinderboerderij Terschelling en Landbouwmuseum ’t Hooivak is te vinden in Hoorn. Deze kinderboerderij heeft zowel buiten als binnen leuke activiteiten voor kinderen. Het is mogelijk om dieren te voeren, pony te rijden, koeien te kijken en naar kippen, eenden, konijnen, lammetjes en andere boerderijdieren te kijken. Naast de dieren heeft deze kinderboerderij ook educatieve activiteiten zoals zelf boter maken, timmeren en leuke spelletjes zoals ballen gooien en sjoelen. Voor alle bezoekers van kinderboerderij Terschelling is een glaasje limonade inbegrepen. Naast de dieren zijn er zowel binnen als buiten diverse speel mogelijkheden met loopfietsen, skelters en een keukentje speciaal voor kinderen. In verband met het Coronavirus wordt er in 2020 alleen gewerkt op basis van reservering via Whatsapp. Zie hiervoor de website van het Hooivak.

Paard of pony rijden op Terschelling

Op Terschelling zijn diverse aanbieders waar je kind de eerste kennismaking kan hebben met de paardensport. Op diverse plekken is het mogelijk om pony te rijden of paard te rijden. Afhankelijk van je niveau kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een boswandeling te maken met een pony of om een avontuurlijke tocht te maken op een paard over strand en door de zee. Ook als je zelf niet op een paard wil kan je dagelijks spectaculaire beelden aanschouwen wanneer ruiters over het strand draven. Ook in de bossen van Terschelling is een ruim aanbod van ruiterpaden.

paardrijden op terschelling
Paardrijden op het strand van Terschelling.

Zelfpluktuin Groenhof Terschelling

Hoe leuk is het om zelf je groente en fruit te plukken? Bij zelfpluktuin Groenhof kan je met een mandje op pad en afhankelijk van het seizoen aardbeiden, blauwe bessen, bonen of andere groenten plukken. Een leuke activiteit om samen met je kind te ondernemen. Alle producten zijn milieuvriendelijk en duurzaam geteeld. In de zelfpluktuin wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Na afloop is er nog gelegenheid om een glaasje zelfgemaakte limonade of overheerlijke zelfgemaakte zoetigheid te eten in de tuin. Er is geen koffie – maar de andere dingen zijn zeker de moeite waard! De zelfpluktuin is gelegen in Hoorn en is tot het einde van de zomer geopend. Bekijk de actuele openingstijden op de website van Groenhof.

pluktuin terschelling hoorn
Pluktuin Groenhof Terschelling.

Wat is er verder te doen op Terschelling?

Dit artikel kan nog veel langer gemaakt worden! Dit is slechts een greep van wat er te doen is met kinderen op Terschelling. Wat dacht je bijvoorbeeld van het maken van een Zeehondentocht? Of een overzicht van de leukste speeltuinen op het eiland? En de diverse cranberry musea? Dit lees je in een volgend artikel.

Heb jij nog een andere leuke tip voor op Terschelling? Laat hem achter in de comments!

Arjen

Mijn naam is Arjen en ik ben de trotse vader van twee prachtige kinderen. Ik hou van reizen, lezen, koken en natuurlijk schrijven. Op mijn blog metkinderen.nl deel ik mijn ervaringen als ouder en geef ik tips en reviews over allerlei onderwerpen die te maken hebben met kinderen. Van speelgoed tot vakanties, van boeken tot restaurants, ik kijk als vader naar alles waar ik kom en hoop mensen nuttige informatie en inspiratie te bieden. Ik nodig je uit om mijn blog te volgen en je mening te delen in de reacties. Bedankt voor je bezoek en veel leesplezier! 😊

Geef een reactie