Je bekijkt nu Vakantie Vietnam met kinderen – 7 handige tips

Hoge bergen, eindeloze rijstvelden, tropische stranden en prachtige dorpjes. Misschien is Vietnam wel het meest veelzijdige land dat zuidoost Azië heeft. Nergens anders kan je zoveel natuurschoon aantreffen, maar is Vietnam nou ook een land dat goed is te bereizen met kinderen? Wij denken dat dit zeker wel het geval is. We begrijpen echter ook de twijfel en onzekerheid, door het onbekende. Je denkt al snel aan de praktische dingen zoals kan ik daar wel luiers kopen, wat is dan leuk om met een kind heen te gaan, kan ik gebruik maken van het openbaar vervoer en hoe veilig is dat en dan nog een hele lijst met dit soort begrijpelijke vragen. We hopen je het één en ander uit te kunnen leggen, zodat je met een gerust hart met kinderen op vakantie kan gaan naar Vietnam.

De hoofdstad als uitvalbasis

Uiteraard kan je op één plek blijven en genieten van een resort, maar dat is natuurlijk wel een beetje zonde. De meeste mensen trekken door Vietnam, ja ook met kinderen, en dan wordt er vaak gestart vanuit de bruisende hoofdstad. Als jij dat ook gaat doen, bereid je dan maar vast voor op een cultuurschok. Er is namelijk geen enkele stad in Europa, die je kan vergelijken met de hysterie van de hoofdstad Hanoi. Duizenden scooters razen toeterend langs je heen. Er lopen vrouwen met traditionele rieten punthoed voorbij en hebben bakken met vers fruit, groenten en kruiden bij zich. Laten we eerlijk zijn, dat Hanoi niet echt een kindvriendelijke stad is. Het verkeer is erg heftig en hectisch en er zijn zo goed als geen speeltuinen of een andere plek waar kinderen rustig rond kunnen lopen. In Hanoi kan je echter wel naar een water puppet show. Als je met kleine kinderen op vakantie bent, is dit echt een must om naartoe te gaan. Er is zo’n leuke show in het Thang Long Water Puppet Theatre welke je in het ‘old quarter’ kan vinden. Ook al is het dan in het Vietnamees, de kinderen vinden het echt geweldig.

Sapa

De omgeving van Sapa is werkelijk beeldschoon. Het is gelegen in het uiterste noorden, dichtbij de Chinese grens. Het gebied heeft enorme bergen met rijst terrassen. Hier kan je met de kinderen naar Cat Cat village. We moeten er wel bij zeggen dat dit een erg toeristisch circus is, maar het is zeker de moeite waard om van Sapa naar Cat Cat te lopen. Als het niet te mistig is, zijn er adembenemende uitzichten.

Local Lady

Als je wat meer van de omgeving wilt zien, maar niet te gek veel wil gaan hiken, dan kan je gaan wandelen met een local lady. Je gaat dan mee met één van de Minority dames die je aanspreken in het dorp. Zo’n vrouwlaat je leuke dorpjes zien waar varkens, kippen en eenden rondscharrelden. Ze brengt je langs rijstvelden en loopt via glibberden en modderige paadjes. Zo’n tochtje is erg leuk voor de kinderen en er wordt door die Local Lady echt rekening gehouden met de kinderen.

Ninh Binh

Op zo’n 2,5 uur met de trein, vanaf Hanoi vind je het relaxte Ninh Binh. De provincie, dus niet de stad zelf, is een leuke plek om met kinderen te bezoeken. Je kan daar relatief goedkoop een bungalow huren en een paar dagen genieten van de rust op het platteland bij Tam Coc of Trang An en de omgeving per fiets of scooter ontdekken.

ninh binh vakantie tips
Ninh Binh in Vietnam.

Boottochtjes

Je kan hier met de kinderen langs het karstgebergte varen. Er zijn meerdere plekken waar je een boottocht kan maken, maar de bekendste onder de toeristen is toch wel de tocht bij Tam Coc. Een tocht die de Vietnamezen graag zelf nemen is bij Trang An. Dit is een tocht van zo’n 2,5 uur en de hoogtepunten zijn de lage en smalle grotten

Thung Nam Bird Park

Adres: Thôn Hải Nham, Hoa Lư District, Ninh Bình Province, Vietnam Je kan ook een fiets of scooter huren en dan naar het Thung Nam bird park gaan. Als je binnen bent kan je het beste doorlopen naar de bootjes die je over het meer varen. Als je dat dan een beetje aan het einde van de dag doet, dan zie je de honderden witte ibissen, reigers en ooievaars weer terugkeren naar hun slaapplek.

Phong Nha

Deze plaats zou wel eens de verrassing van je reis door Vietnam kunnen zijn. Een fantastische plek, waar het toerisme nog in opkomst is. Als je het echte authentieke Vietnam wil laten zien aan je kinderen, dan zit je hier precies goed. In Phong Nha zijn de vele grotten te bekijken en het landschap was blijkbaar zo spectaculair, dat de omgeving van Phong Nha het decor was van de laatste King Kong film.

vakantie vietnam met kids tips
Rijstvelden bij Phong Nha.

Arjen

Mijn naam is Arjen en ik ben de trotse vader van twee prachtige kinderen. Ik hou van reizen, lezen, koken en natuurlijk schrijven. Op mijn blog metkinderen.nl deel ik mijn ervaringen als ouder en geef ik tips en reviews over allerlei onderwerpen die te maken hebben met kinderen. Van speelgoed tot vakanties, van boeken tot restaurants, ik kijk als vader naar alles waar ik kom en hoop mensen nuttige informatie en inspiratie te bieden. Ik nodig je uit om mijn blog te volgen en je mening te delen in de reacties. Bedankt voor je bezoek en veel leesplezier! 😊

Geef een reactie