Wil je op vakantie in Duitsland? Terecht, het land heeft je veel te bieden. Duitsland staat bekend om de grote steden als Berlijn, Hamburg, München en Keulen maar er zijn ook vele berg- en heuvellandschappen, groene valleien, uitgebreide bosgebieden en kustgebieden met zandstranden. Denk bijvoorbeeld aan fietsen over de Lüneburger Heide, wandelen in de bossen van het Zwarte Woud.

Overnachten in Duitsland

Een vakantiehuis in Duitsland is makkelijk te vinden, in elke deelstaat zijn er vakantiehuizen en bungalows in verschillende prijsklassen waaronder vakantiehuizen in de bosgebieden of een vakantiehuis aan de kust. Soms mooie vakantiehuizen in het rustige heuvellandschap, soms vakantiehuizen aan de kust. De groene gebieden in Duitsland zijn uitermate geschikt voor campings. Je vind ze langs rivieren, aan de kust en in de bosgebieden. Naast B&B’s vind je vele pensions in Duitsland, vooral in de kleinere dorpjes. De pensions worden vaak gebruikt als alternatief voor een vakantiehuis, ook zijn er vaak losse kamers te huur.

Voor de ideale vakantie met kinderen kies je een vakantiehuis in Duitsland! Tijdens je vakantie kun je de omgeving goed verkennen, overdag ga je lekker op pad, ’s avond ga je ergens uit eten of drinken of kook je gezellig in je eigen huisje en geniet je in de tuin van het Duitse leven. Een deel van de vakantiehuizen in Duitsland staat op of in de buurt van vakantieparken zodat je kinderen daar ook gebruik kunnen maken van alle faciliteiten zoals een zwembad of sportveld.

Waar op vakantie in Duitsland?

De Harz

De Harz is een toeristisch aantrekkelijk gebied in het midden van Duitsland. Het is een bergachtig gebied met als hoogste punt de Brocken, een 1142 meter hoge berg. Het gebied – wat voor een deel uit Nationaal Park bestaat – is populair bij wandelaars en fietsers, er zijn verschillende routes waar je uit kunt kiezen. Daarnaast is het mogelijk om te kanovaren in de Harz. De Harz ligt in verschillende deelstaten, namelijk Saksen-Anhalt, Nedersaksen en Thüringen.

De Eifel

De Eifel is een heuvel- en bergachtig gebied wat net onder Maastricht begint en in Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts ligt, evenals een klein stukje België. Het is een populair toeristisch vakantiegebied in Duitsland met een Nationaal Park, stuwmeren, bossen en rivieren. Bij wandelaars is het gebied erg geliefd, onder andere vanwege de mooie omgeving en het netwerk aan wandelpaden. Verder kun je er goed fietsen en ook zijn er veel wildwateractiviteiten. In de Eifel zijn veel overnachtingsmogelijkheden voor je vakantie.

De Moezel

De Moezel is een mooi gebied net onder de Eifel, op een paar uur rijden van Maastricht. De rivier de Moezel kronkelt ruim 500 kilometer door Duitsland, Frankrijk en Luxemburg en het mooiste en meest populaire stuk ligt tussen Koblenz en Trier. Dit ruim 100 kilometer lange gebied is een dalgebied met wijngaarden, oude dorpjes en stadjes, kastelen, stijle hellingen en mooie groene bossen. Fietsen en wandelen zijn geliefde bezigheden in het Moezelgebied en voor je vakantie zijn er veel campings en vakantiehuizen.

Geniet van de natuur en de moezel in Duitsland.

Het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is één van de meest populaire vakantiegebieden in Duitsland en ligt onderin Duitsland in Baden-Württemberg. Het is een bergachtig boomrijk gebied met daartussen een aantal meren. Er zijn verschillende wandelroutes met in totaal zo’n 30.000 kilometer, van eenvoudig tot echte klimtochten. De hoogste top in het Zwarte Woud is de Feldberg met 1493 meter. Je vakantie in het Zwarte Woud vier je in een mooi huisje midden in het bos of in één van de mooie dorpjes.

Tips bij het boeken vakantie met Kinderen naar Duitsland

  • Wil je lekker op vakantie in een vakantiehuis in Duitsland en hoef je geen rekening te houden met schoolvakanties? Bekijk dan ook de prijzen van de vakantiehuizen in de periode voor en na deze vakanties, dan is het weer vaak hetzelfde en de prijzen zijn meestal een stuk lager!
  • Boek nooit te snel een vakantie naar Duitsland maar bekijk meerdere opties en denk er rustig even over na. Zet de vakanties die interessant voor je zijn in je favorieten, dit kan meestal met Ctrl-D.
  • Kun je in de plaats waar je naar toe wilt geen goed verblijf vinden? Kijk ook altijd even in de directe omgeving, soms zijn er op een paar kilometer afstand in een naastgelegen dorp of stad wel voldoende alternatieven te vinden.
  • Begin vroeg met het zoeken naar je perfecte vakantiehuis in Duitsland, de mooiste vakantiehuizen zijn – zeker in de vakantietijd – snel volgeboekt.
  • Kijk naar de bijkomende kosten die worden gerekend bij de boeking van je vakantie met kinderen naar Duitsland, zoals bijv. de borg, schoonmaakkosten, beddengoed, toeristenbelasting etc. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
  • Lees goed de voorwaarden van je vakantie alsmede het annuleringsbeleid. Een aantal reisorganisaties is aangesloten bij de ANVR en/of SGR, dit geeft je meer zekerheid.