Er zijn verschillende mooie Center Parcs vakantieparken in België die dichtbij de grens te vinden zijn. Op deze manier kun je wel buiten Nederland op vakantie, maar hoef je er niet te ver de grens voor over. België is een leuk, gezellig en gastvrij land waar je een hele leuke vakantie kunt beleven. Het aanbod van vakantieparken is er groot en zo is er voor iedere vakantieganger wel een mooie accommodatie te vinden. Of je nu met het hele gezin op vakantie gaat of gezellig alleen met je partner op reis gaat, de Center Parcs vakantieparken in België zijn er in verschillende soorten en maten. Door je eisen en wensen op een rijtje te zetten, kun je makkelijk een geschikt vakantiepark in België vinden voor jouw volgende vakantie.

Soorten Center Parcs in Belgie

Zo zijn er vakantieparken in België langs de grens die echt gericht zijn op gezinnen en is er in veel gevallen een animatieteam aanwezig. Ook zijn er allerlei speelmogelijkheden en activiteiten die vooral gericht zijn op kinderen. Zo’n park is ideaal als je zelf een beetje rust en ontspanning wil genieten. Het animatieteam zorgt er namelijk voor dat je kids goed vermaakt worden. Jij kunt je dan tijdens de vakantie gewoon lekker op jezelf focussen en je eigen ding doen. Je kunt ook kiezen voor een park welke vooral gericht zijn op volwassenen. Hier zul je meestal geen kinderen tegenkomen en is perfect als je echt voor stilte en rust naar België op vakantie gaat. Als er activiteiten georganiseerd worden, zijn deze vaak enkel op volwassenen gericht.

center parcs in belgie

Mooiste Center Parcs Belgie

Het handige aan de vakantieparken in België die net over de grens te vinden zijn, is dat je hiervoor helemaal niet zo ver Nederland hoeft uit te reizen. Vanuit het hele land ben je eigenlijk met een paar uur al wel bij de Belgische grens en hoef je niet uren in de auto te zitten. Dit voorkomt een hoop stress en irritatie wat vaak onderweg toch wel ontstaat. Als je helemaal in het noorden van Nederland woont, zou je ook nog kunnen bekijken of je vanaf Groningen naar Antwerpen vliegen en van daaruit naar een van de vakantieparken in België doorreizen. Een vliegreis is vaak wel wat prijzig voor zo’n klein stukje, maar met een beetje geluk kun je een mooie aanbieding scoren voor weinig geld.

Een groot voordeel als je voor vakantieparken in België net over de grens kiest voor je vakantie is dat er geen taalbarrière is. De enige manier waarop je kunt merken dat je in een ander land bent is dat je een ander accent hoort dan je gewend bent. Ook zullen misschien een aantal woorden niet hetzelfde zijn. Je hoeft je tijdens de vakantie dus niet druk te maken dat je niet kunt communiceren met de lokale bevolking. Als je met het hele gezin op vakantie gaat, is het ook fijn voor de kinderen dat alles gewoon in het Nederlands kan. Al is het ook goed als ze op jonge leeftijd al in contact komen met vreemde talen, het is wel makkelijker om contact te leggen met andere kinderen.

Center Parcs Erperheide in Peer

Een van de vakantieparken in België die je zou kunnen bezoeken tijdens je vakantie is Center Parcs Erperheide. Dit park is net over de grens in België bij de plaats Peer te vinden. Dit is een heel gezellig familiepark waar een heel mooi subtropisch zwemparadijs bij is. De huisjes waar je in verblijft zijn zeer luxe en zijn van alle gemakken voorzien. Er zijn meerdere restaurants bij het park te vinden waardoor er altijd wel een plek is waar je heerlijk kunt dineren. Er is ook nog een speelparadijs genoemd Baluba op het park en er is zelfs een kinderboerderij. Het is echt een plek waar je een heerlijk ontspannen vakantie kunt genieten en je hoeft er helemaal niet zo ver voor over de grens.

Bungalowpark Herperduin met kinderen
Vakantie Center Parcs Erperheide met Kinderen

Center Parcs Vossemeren in Lommel

Een ander mooi vakantiepark in België is het Center Parcs vakantiepark Vossemeren. Dit park is gevestigd in Lommel en ligt net over de grens bij Eindhoven. Bij het park zijn 2 recreatiemeren te vinden en is er ook een heel mooi zwemparadijs met een gave glijbaan. Het is een park waar heel veel te beleven is. Zo is er vaak live muziek en kun je ook activiteiten als wakeboarden, banaanvaren en met een zipline over het meer heen vliegen. Er zijn 5 restaurants waar je heerlijk kunt dineren onder de palmbomen. Het mooie aan dit park is ook als je buiten de schoolvakanties om boekt, krijg je ook nog een mooie korting op je verblijf. Dit geldt voor zowel families als 55+ vakantiegangers.

aanbieding  De Vossemeren
Center Parcs Belgie – Vossemeren in Lommel