vakantie met kinderen tenerife

Tenerife is ontzettend populair en dat is erg logisch. Dit grootste van de zeven Canarische Eilanden is vanwege de lekkere temperaturen het hele jaar door een goede bestemming voor een zonvakantie met kinderen. Daarnaast is Tenerife erg veelzijdig en hoef je niet alleen op het strand te blijven. Er is voor alle leeftijden wat te beleven! De populairste badplaatsen zijn Puerto de la Cruz en Playa de las Américas. Ontdek de groene natuur of ga op zoek naar een letterlijk hoogtepunt op de top van de slapende vulkaan El Teide. El Teide is met ruim 3700 meter hoogte niet alleen de hoogste berg van Tenerife, maar ook van heel Spanje. Tenerife is erg vooral populair vanwege het fijne klimaat, dat het gehele jaar door, zelfs in de winter, tegen de 20 graden celsius is. Tenerife is erg leuk en wij helpen je graag een handje met het vinden van een goedkope vakantie met kinderen naar Tenerife.

Vliegvakantie Tenerife

Tenerife is een populaire bestemming bij reizigers uit alle delen van Europa. Voor Nederlanders, Engelsen maar ook voor Duitsers is Tenerife een favoriete plek. Er gaan dan ook een hoop vluchten naar Tenerife, met verschillende luchtvaartmaatschappijen en vanaf verschillende luchthavens. Goed nieuws voor jou, want door de concurrentie blijven prijzen laag en is er altijd wel een aanbieding te vinden.

Tenerife biedt je alles wat je nodig hebt voor een leuke vakantie. Er is een zeer grote variëteit aan natuur op Tenerife en dat maakt het eiland heel afwisselend. Wil je meer zien of ervaren dan alleen het strand, dan zijn er allerlei mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld een auto huren om het eiland rond te rijden, de hoogste berg op meer dan 3.000 meter hoogte bezoeken voor een geweldig uitzicht, jeepsafari’s, bezoekjes aan waterparken en nog veel meer. 

Goedkope vliegtickets Tenerife

Er is niet echt een juist moment te noemen om een goedkoop ticket naar Tenerife te boeken. Dit komt omdat de mogelijkheden eindeloos zijn. Je kan vertrekken met verschillende maatschappijen vanaf verschillende vliegvelden. Zo zijn er vluchten naar Tenerife vanaf Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en meer. Je zal dus altijd wat vinden. Houd wel rekening met de seizoenen, de beste deals vind je namelijk in het laagseizoen tussen januari en april en van oktober tot november. In de zomer is het wellicht wat lastiger een goedkoop ticket te vinden, maar door de vele mogelijkheden en grote concurrentie van luchtvaartmaatschappijen kan je ook in de zomer zeker wat vinden.

Vliegvelden Tenerife

Er zijn twee vliegvelden op Tenerife en je kan vanuit Nederland een ticket boeken naar beide vliegvelden. Let goed op naar welk vliegveld je vliegt, want ze liggen aan verschillende kanten van het eiland. Hieronder worden deze vliegvelden nader uitgelegd:

  • Reina Sofia Tenerifa Sur (TFS): Dit vliegveld is het zuidelijke vliegveld van Tenerife ook gelijk het drukste van de twee. Voor de meeste plekken op Tenerife is dit het beste vliegveld om op te vliegen, omdat de meeste badplaatsen in het zuiden van Tenerife vliegen. Onder andere KLM, Transavia en TUI vliegen op dit vliegveld.
  • Santa Cruz de Tenerife (TFN): Dit vliegveld is het noordelijke vliegveld van Tenerife en is vooral handig om op te vliegen als je bij de noordelijke stad Laguna wilt zijn – of vlakbij de hoofdstad van Tenerife, Santa Cruz. Hoewel de meeste maatschappijen op het zuidelijke vliegveld vliegen, kan je ook voldoende vluchten vinden naar dit noordelijke vliegveld, bijvoorbeeld via KLM, Easyjet, Ryanair en een heleboel andere maatschappijen.

De vliegvelden van zowel Tenerife zuid als Tenerife noord zijn vrij klein en hebben beiden slechts één terminal. Dat is dus erg makkelijk als je aankomt in Tenerife. Zoals we al zeiden, is de kans groot dat je vliegt op het zuidelijke vliegveld. Het noordelijke vliegveld is een stuk ouder en wordt voornamelijk gebruikt voor binnenlandse vluchten. Het zuidelijke vliegveld is nieuwer en beschikt over een terminal met drie verdiepingen.