vakantie met kinderen naar mallorca

Vakantie met kinderen op Mallorca: een absolute aanrader als u houdt van een warm klimaat, prachtige stranden en woeste natuur. Mallorca behoort tot de Balearen eilandengroep en is zeer kindvriendelijk. Het eiland ligt in de Middellandse Zee en beslaat 3.652km². Tijdens uw vakantie op Mallorca is het mogelijk om aan het strand te liggen, zelf op ontdekkingstocht te gaan met een gehuurde auto of een van de vele excursies te doen met kinderen. Vanwege de veelzijdigheid is een vakantie naar Mallorca geschikt voor jong en oud.

Landschap en klimaat Mallorca

Toeristen genieten tijdens een Mallorca vakantie van het gevarieerde landschap. Het westen van het eiland heeft een ruige rotsachtige kust, terwijl de westkust wordt gekenmerkt door brede helderblauwe baaien. Het hoogste punt van Mallorca is de berg Puig Mayor (1.445 meter hoog). Mallorca heeft een subtropisch Middellands Zeeklimaat met warme zomers en zeer zachte winters. ’s Zomers ligt de gemiddelde temperatuur op het eiland tussen de 20°C en de 30°C. Er waait meestal een heerlijke briesje over het eiland waardoor het nooit te heet aanvoelt. Allen het klimaat zorgt er dus al voor dat uw vakantie op Mallorca heerlijk zal zijn.

La Seu kathedraal palma
De kathedraal van Santa María van Palma – La Seu

Uit eten met kinderen op Mallorca

op culinair gebied is Mallorca een walhalla. Typisch Mallorcaans is een groentesoep gevuld met ui, tomaat en brood. Het karakteristieke gerecht ’tumbet’, een combinatie van gebakken aardappelen, aubergines en paprika moet u op vakantie in Ibiza of Mallorca absoluut geproefd hebben. Er kan ook genoten worden van al het lekkers uit de Spaanse zee, zoals kreeft die wordt gevangen tussen Mallorca en Menorca. Dit alles kan u nuttigen onder het genot van een Ferrer of Ribas wijn tijdens uw vakantie op Mallorca.

baai kindvriendelijk mallorca
Zwemmen met kinderen in 1 van de baaien op Mallorca.