Ben jij op zoek naar een zonvakantie met kinderen? Een Costa del Sol vakantie staat gelijk aan een zonovergoten, ontspannen vakantie met ontzettend veel mogelijkheden. Van pittoreske dorpjes aan prachtige, heldere baaien tot populaire, grote steden met boulevards en een bruisend nachtleven. Door de veelzijdigheid is de Costa del Sol een zeer geschikte bestemming voor een vakantie met kinderen.

vakantie costa del sol met kinderen

Costa del Sol met kids

Costa del Sol betekent niet voor niets zonnekust; aan deze 300 km lange kustlijn vindt u diverse bekende en minder bekende badplaatsen waar u kan genieten van het heerlijke klimaat. Wist je dat Spanjaarden zeer vriendelijk zijn voor kinderen? De Costa del Sol ligt in de drie Spaanse provincies Málaga, Cádiz en Granada met gelijknamige hoofdsteden die behoren tot de autonome regio Andalusië. Deze streek staat bekend als de warmste van Europa. De stad Málaga staat bekend als luxe badplaats. Cádiz is een geschikte bestemming voor geschiedenisliefhebbers. In Granada vindt u het Alhambra; één van de beroemdste Spaanse monumenten. Het Alhambra is een historisch paleis met invloeden uit de Moorse en de Katholieke beschaving dat u zeker bezocht moet hebben tijdens uw Costa del Sol vakantie.

spaanse cultuur costa del sol

Klimaat Costa del Sol

Aan de Costa del Sol heerst het meest geschikte klimaat voor een strandvakantie. De Costa del Sol dankt haar naam dan ook aan de vele zonne-uren die de kust kent. In de zomer ligt de temperatuur op een gemiddelde van 30ºC. Als de wind echter uit het zuiden komt, kunnen de temperaturen oplopen tot 40ºC. Dit is daardoor niet de beste reistijd om er met je kinderen te zijn. Het Middellandse Zeeklimaat zorgt ervoor dat het er ook in de winter aangenaam is. U kunt dus zowel ’s zomers als ’s winters genieten van een heerlijke vakantie aan de Costa del Sol.

bezienswaardigheden granada vakantie met kinderen