Je bekijkt nu Apps voor kinderen van 6 jaar

Op zoek naar apps voor kind van 6 jaar? We hebben de leukste apps voor Android-toestellen (en iOS) voor jou verzameld. Apps waarbij ze spelenderwijs iets leren of die voor vermaak zorgen. Van puzzelen tot rekenen en van LEGO tot Spongebob: dit zijn 5 populaire apps voor kind van 6 jaar oud.

Populairste apps – 6 jaar

Kijk je naar gezinsapplicaties, dan worden deze ingedeeld in verschillende leeftijdscategorieën. Zo zijn er apps tot 5 jaar en van 6 – 8 jaar. Is jouw kind 6 jaar, dan is het vaak toe aan een nieuwe uitdaging. Moeilijk kiezen? Niet met ons handig overzicht. We hebben alle applicaties beoordeeld op gebruiksgemak, veiligheid en of kinderen er ook nog iets van opsteken. Hieronder 6x de leukste apps voor kind van 6 jaar.

1. YouTube Kids

Vanaf februari 2019 is YouTube kids in Nederland verkrijgbaar. Dit is een afgeschermde versie van de bekende videodienst. Met YouTube kids weet je zeker dat het kind video’s te zien krijgt die geschikt zijn voor zijn of haar leeftijd tijd. Dagelijks komen er nieuwe video’s bij. Ouders kunnen het kijkgedrag van hun kind zelf bepalen, bijvoorbeeld door een aantal kanalen te selecteren. Daarnaast biedt YouTube verschillende profielen voor peuters en kleuters en voor kinderen in de leeftijd 6 – 12 jaar.

Is meer dan 600.000 keer beoordeeld en ontvangt 4,5 van de 5 sterren.

2. Squla

Iedere ouder met schoolgaande kinderen heeft weleens van Squla gehoord. Deze app is geschikt voor kinderen van groep 1 tot en met 8 (6 – 12 jaar). Squla is een oefenplatform met een persoonlijk rapport. Vooral heel erg leerzaam voor basisschoolkinderen. Om gebruik te maken van Squla moet je lid zijn, maar je kunt ook gebruik maken van de gastmodus en speciale proef quizzen uitproberen.

Met meer dan 17.000 beoordelingen ontvangt de Squla app 4 van 5 sterren. Gebruikers vinden het jammer dat de app niet meer op de tablet te gebruiken is.

3. LEGO junior’s Create & Cruise

Van het bekende merk LEGO System de app LEGO junior’s Create & Cruise. Geschikt voor kinderen van 4 – 7 jaar. Binnen deze app maakt het kind zijn eigen LEGO voertuig of minifiguur. Zoek naar muntjes en speel LEGO sets vrij. Hierdoor kan het kind nog verder bouwen. Deze app staat garant voor uren speelplezier. Handig voor onderweg, maar ook als vorm van modern spelen.

Over de 700.000 beoordelingen. Deze LEGO app ontvangt 4,1 van 5 sterren en is hiermee een populaire app voor kind 6 jaar.

4. NPO Zapp

De tv-zender NPO heeft speciaal voor kinderen NPO Zapp. Dit is gericht op kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Kijk Zappbios, brugklas of Alleen op de wereld. Met elk seizoen weer nieuwe programma’s, series en films. NPO Zapp app is dan ook zeer populair onder kinderen van 6 tot 12 jaar oud. Met de app kijk je het favoriete programma terug. Let op: het betreft hier een streamingdienst waarvoor een internetverbinding nodig is. Zorg dus dat het kind gebruikmaakt van een wifi-verbinding.

Een oer-Hollandse app met meer dan 4000 beoordelingen. Misschien niet zo populair, maar ontvangt wel 4,2 van de 5 sterren.

5. Spongebob Mijn Bikinibroek

Je hoeft geen kind te zijn om hartelijk te lachen om de gekke zeespons Spongebob. De app Spongebob Mijn Bikinibroek is een van de leukste spellen. Help Spongebob met verhuizen of werk bij de Krokante Krab. Kids krijgen de mogelijkheid om hun eigen Bikinibroek-dorp te bouwen. Een zeer leuke app die alleen een internetverbinding vraagt bij het downloaden van nieuwe content. Let op: deze app brengt echt geld in rekening wanneer je extra in-app inhoud wilt. Ouders kunnen dit eenvoudig vergrendelen.

Deze vrolijke app is meer dan 30.000 keer beoordeeld en ontvangt hierbij 4,1 van 5 sterren.

6. Toca Kitchen 2

De bekende gaming app voor kinderen tot 8 jaar oud. In deze app ben je chefkok met je eigen sushi restaurant. Kook voor een al je gasten en maak nieuwe combinaties van voedsel. Het kind heeft de keuze uit verschillende keukengereedschappen en producten. Deze app stimuleert de creativiteit.

Een zeer populaire app die meer dan 1 miljoen beoordeling heeft mogen ontvangen. Scoort 4,5 van de 5 sterren, een aanrader dus.

Smartphone of tablet voor kind 6 jaar

Apps zijn zeer afwisselend, uitdagend of leren het kind iets. Is het beter om je kind op een smartphone of tablet te laten spelen? Dit is erg verschillend. Het is natuurlijk gemakkelijk om een app op je eigen smartphone te installeren. Zo heb je tenminste altijd iets bij de hand wanneer je kind ergens moeten wachten of zich verveelt.

Een tablet biedt echter betere gebruikerservaringen. Een speciale kindertablet is veilig en heeft een vrolijk design. Je kunt kiezen uit het Android- of iOS-besturingssysteem. Er zijn met betrekking tot een kindertablet verschillende mogelijkheden:

  • Schermdiagonaal variërend van 6 – 15 inch
  • Opslagcapaciteit van 8GB – 128GB
  • Internetverbinding 3G, 4G en wifi
  • Inclusief frontcamera, hoofdcamera, GPS

Let bij de aanschaf van de kindertablet wel even op de snelheid van de processor en het werkgeheugen. Soms ben je beter af met een reguliere tablet, met een vrolijke hoes en Android Family. Met Android Family kan je eenvoudig het gebruik van de tablet controleren of beperken.

Arjen

Mijn naam is Arjen en ik ben de trotse vader van twee prachtige kinderen. Ik hou van reizen, lezen, koken en natuurlijk schrijven. Op mijn blog metkinderen.nl deel ik mijn ervaringen als ouder en geef ik tips en reviews over allerlei onderwerpen die te maken hebben met kinderen. Van speelgoed tot vakanties, van boeken tot restaurants, ik kijk als vader naar alles waar ik kom en hoop mensen nuttige informatie en inspiratie te bieden. Ik nodig je uit om mijn blog te volgen en je mening te delen in de reacties. Bedankt voor je bezoek en veel leesplezier! 😊

Geef een reactie